Σελίδες

Pages - Menu

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πραγματοποίηση 6ου Συνεδρίου ΠΕΕΚΠΕ


Περιβαλλοντική εκπαίδευση, αειφορία, βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική ανάπτυξη, οικονομική μεγέθυνση, μετασχηματισμός, καινοτομία, φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, ανθρωποκεντρική θεώρηση του περιβάλλοντος, περιβαλλοντική ηθική, φυσικές επιστήμες, βιωματική θεώρηση και άλλα πολλά που είναι δύσκολο να αναφερθούν σε μια ανάρτηση, Έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες  ή αντιφατικές; Τι πρέπει να κρατήσουμε, τι να προωθήσουμε, τι να απορρίψουμε, τι να επαναπροσδιορίσουμε; Σε αυτά και άλλα πολλά επιχείρησε να δώσει απαντήσεις το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΕΚΠΕ "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη σημερινή πραγματικότητα. Η εμπειρία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος". Κατά γενική ομολογία πολύ επιτυχημένη η διοργάνωση με ποιοτικές εισηγήσεις και μεγάλη συμμετοχή. Ο δε χώρος διεξαγωγής στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ πραγματικό κόσμημα.  Πλούσια η αποτίμηση του παρελθόντος και μαζί με τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ΠΕΕΚΠΕ για την άρτια διοργάνωση απαραίτητες και οι προτάσεις για το μέλλον:
- Τουλάχιστον μια ειδική θεματική συνεδρία με αντικείμενο: ΤΠΕ και Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη/Αειφορία/Περιβάλλον.  Οι ΤΠΕ (πρέπει να)  είναι συνδεδεμένες με το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης. Από την άλλη οι ΤΠΕ δεν είναι πανάκεια, εννοείται αλλά και πρέπει να τονίζεται, πως ότι μπορεί να επιδειχθεί με ζωντανό τρόπο θα (πρέπει να) επιδειχθεί έτσι. Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα που δεν είναι χωροχρονικά εφικτό να επιδειχθούν με ζωντανό τρόπο. Εκεί οι ΤΠΕ  (μέσα από προσομοιώσεις, οπτικοποιήσεις, εικονικούς κόσμους και πολλά πολλά άλλα)  έρχονται να ανοίξουν νέους ορίζοντες. Πανάκεια δεν είναι, ένας νέος κόσμος δημιουργίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και διαμοιρασμού ιδεών και υλικού (πρέπει να) είναι. 
- Είναι πολύ σημαντική η επαφή μας με τις εκτός Ελλάδος εξελίξεις, ιδέες και πρακτικές. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν πολύ χρήσιμη η παρουσία του Dr. David Selby στο συνέδριο. Μια ξεχωριστή συνεδρία (ή και περισσότερες με εισηγητές από άλλες χώρες) θα ταν πολύ χρήσιμη/-ες. Μπορεί η Ένωση να είναι Πανελλήνια αλλά και μια μεγαλύτερη  διεθνής πινελιά μόνο θετικά θα μπορούσε να συνεισφέρει.
Καλή αντάμωση στο 7ο Συνέδριο της ΠΕΕΚΠΕ το 2014!

Eνημέρωση 11/12/2012: Φωτογραφίες από το συνέδριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου