Σελίδες

Pages - Menu

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

To Θεματικό Δίκτυο Η Ελιά του ΚΠΕ Καλαμάτας


Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Η Ελιά που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας έχει μεταξύ άλλων και τις παρακάτω επιδιώξεις:
  • Την ανάδειξη της συμβολής της ελαιοκαλλιέργειας στην κοινωνική και οικονομική ζωή και την προσέγγιση των ελαιοπαραγωγικών χωρών μέσα από την ανάδειξη κοινών χαρακτηριστικών στους τρόπους παραγωγής, στα ήθη και έθιμα.
  • Την προώθηση της ελιάς και των προϊόντων της ως βασικού στοιχείου διατροφής και προστασίας της υγείας.
  • Τη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που  σχετίζονται με την καλλιέργεια της ελιάς και τη διαχείριση των  προϊόντων και των υποπροϊόντων της και τη σύγκριση των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας.
Στο πλαίσιο του παραπάνω Εθνικού Θεματικού Δικτύου στις 5-7 Απριλίου το ΚΠΕ Καλαμάτας διοργανώνει το σεμινάριο «Ενεργοί πολίτες και αειφόρος διαχείριση στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς». Στο σεμινάριο θα συμμετάσχει ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί από τις σχολικές μονάδες που είναι ενταγμένες στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο, το 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και το 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Όσες σχολικές μονάδες υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με την ελιά μπορούν:

  • Να ενταχθούν και αυτές στο παραπάνω Εθνικό Θεματικό Δίκτυο. Στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Η Ελιά μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, το πρωτόκολλο συνεργασίας και τη σχετική αίτηση http://www.elia-diktyo.gr/ 
  • Να μας στείλουν υλικό από το πρόγραμμά τους το οποίο και θα παρουσιάσουμε στο παραπάνω σεμινάριο. Για την αποστολή υλικού επικοινωνείτε στο perivallontikh@dipevath.gr To παραπάνω ισχύει και για εκπαιδευτικούς που έχουν υλοποιήσει κάποιο σχετικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου