Σελίδες

Pages - Menu

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «To Δώρο της Βροχής»

 

Ενημέρωση 30/3, ώρα 11.00: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι όλες οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου που υπεβλήθησαν μέχρι τις 30/3 και ώρα 11.00 γίνονται αποδεκτές!

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη με θέμα: «Το Δώρο της Βροχής» την Τρίτη 1 Απριλίου 2014  και ώρες 17.00 - 19.30

Το σεμινάριο αφορά την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή του εγκεκριμένου από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος «Το Δώρο της Βροχής». Το συγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό αποσκοπεί στη μάθηση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών Δ΄-ΣΤ΄ Τάξης για τις παραδοσιακές αλλά και τις σύγχρονες τεχνικές και πρακτικές συλλογής του βρόχινου νερού, αλλά και γενικότερα, την αειφορική διαχείριση του νερού.


 Eνδεικτικό πρόγραμμα σεμιναρίου
16.45 – 17.00 Προσέλευση
17.00 – 17.15 Ενημέρωση από τον Υπεύθυνο Π.Ε. κ. Δημήτριο Γκότζο και το μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος το Δώρο της Βροχής κ. Βασίλη Ψαλλιδά (Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη).

17.15 – 17.25 Παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος «Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων» από εκπρόσωπο του Global Water Partnership-Mediterranean.

17.25 – 19.10 Παρουσίαση του υλικού «Το Δώρο της Βροχής» και των δραστηριοτήτων κατά τις επισκέψεις στις σχολικές μονάδες από τον κ. Βασίλη Ψαλλιδά.

19.10 – 19.30 Ερωτήσεις – συζήτηση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 6o Δ.Σ. Κηφισιάς – Πηνελόπη Δέλτα  ( Λάμπρου Κατσώνη 53, Κηφισιά, τηλ. 2108089194) και θα συμμετέχουν 40 εκπαιδευτικοί. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική.
Υποβολή αίτησης συμμετοχής μέχρι τις 29/3/2014 μέσω συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας


Για τη συγκεκριμένη επιμόρφωση έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 20 εκπαιδευτικοί βάσει σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συμπληρωματικά θα επιλεγούν 20 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι/-ες υλοποιούν φέτος ή προτίθενται να υλοποιήσουν την επόμενη σχολική χρονιά συναφές πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (θεματικός άξονας: νερό). Επισημαίνεται πως για τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες στην παραπάνω εισαγωγική επιμόρφωση θα υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω υποστήριξης από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων, επισκέψεων μελών της παιδαγωγικής ομάδας στις σχολικές μονάδες ή/και στο πεδίο και παροχής επιπλέον εκπαιδευτικού υλικού. 

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 4013/14-3-2014 ΔΠΕ Β΄ Αθήνας 

Oδηγίες πρόσβασης στο 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα: Πατήστε στον παρακάτω χάρτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου