Σελίδες

Pages - Menu

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής: Εκπαιδευτική δράση πεδίου με θέμα: «Ανακαλύπτοντας το αισθητικό δάσος του Υμηττού», 24-10-2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Παράρτημά μας προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση πεδίου με θέμα: «Ανακαλύπτοντας το αισθητικό δάσοςτου Υμηττού». Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 24/10/2015 από 09.45 πμ έως 13.15, θα έχει χαρακτηριστικά πεζοπορικής εκδρομής και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες γνωριμίας με το δάσος και την ιστορία της περιοχής του Υμηττού (Αισθητικό Δάσος και Μονή Καισαριανής). Η πεζοπορία, που θα γίνει σε δασικούς χωματόδρομους και μονοπάτια, έχει συνολικό μήκος 4,5 χιλιομέτρα.  Η διαδρομή προς τη Μονή Καισαριανής είναι ανηφορική (ιδιαίτερα σε κάποια σημεία της και για απόσταση περ. 1 χλμ). Για την καλύτερη προετοιμασία σας για την εκπαιδευτική μας δράση σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1ον Εφόδια: καλό είναι να φοράμε ή να έχουμε μαζί μας:– Αρβυλάκια πεζοπορίας ή παπούτσια trekking. Εάν δεν έχετε, μπορεί να βολευτείτε και με ένα αθλητικό ή άλλο παπούτσι γερό και με καλή αντιολισθητική σόλα.– Καπέλο, άνετα και ελαφριά ρούχα και κάποιο ελαφρύ αδιάβροχο ή μπουφάν ανάλογα με τις συνθήκες που αναμένεται ότι θα επικρατούν. Την προηγουμένη της εκδρομής μπορείτε να δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή Βύρωνα ή Καισαριανής (π.χ. στα sites:www.meteo.gr www.freemeteo.gr κ.ά.).– Ένα μικρό σάκο, όπου μπορείτε να μεταφέρετε παγούρι ή μικρό δοχείο με νερό και κάποια σνακ (πχ σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς) για την πεζοπορία. Επίσης θα είναι χρήσιμα μπλοκ & μολύβι για σημειώσεις και αν θέλετε φωτογραφική μηχανή και πυξίδα.

2ον Σημείο συνάντησης & πρόσβαση: Το σημείο συνάντησης της εκδρομής θα είναι στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Κουταλά του Δήμου Βύρωνα (από Λεωφόρο Κατεχάκη στη διασταύρωση Σακέττα). Παρακαλούμε να είστε εκεί το αργότερο στις 09.45 πμ. Η πρόσβαση στο σημείο είναι δυνατή και με μέσα μαζικής μεταφοράς: Γραμμή λεωφορείου 204 Στρατόπεδο Σακέττα – Ακαδημία (κυκλική), στάση Αεροπορία (http://www.oasa.gr/xmap.php?id=p204), η συχνότητα όμως είναι 1 δρομολόγιο/ώρα. 

Ερχόμενοι με Ι.Χ. μέσω Λ. Κατεχάκη: από μεν Ηλιούπολη & νότια προάστια στρίβετε δεξιά στο πρώτο φανάρι μετά τον κόμβο (πεζογέφυρα) του Καρέα, ενώ αν έρχεστε από Λ. Μεσογείων και Γουδί στρίβετε αριστερά στο φανάρι μετά τον κόμβο Καισαριανής/Πανεπιστημιούπολης. Υπάρχει επαρκής χώρος για παρκινγκ 50 – 100μ. μετά τη διασταύρωση (έναντι της στάσης Λεωφορείου “Αεροπορία”).

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους για την εκπαιδευτική πεζοπορία να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 210-9959251 (Θεμιστοκλής Σμπαρούνης, Μαρία Δρακοπούλου) ή με e-mail στο secretary@kpea.gr ή στο κινητό 6974633272 (Θ. Σμπαρούνης).


     Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                              O Πρόεδρος

 Θεμιστοκλής Σμπαρούνης                                                                                        Γιώργος Φαραγγιτάκης


Aναδημοσίευση από http://peekpeattikis.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου