Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης εκπρόσωπος της Αττικής στο συμβούλιο αντιπροσώπων της Παιδικής Ηelmepa

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Αττική στο 19ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Παιδιών της Παιδικής HELMEPA που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου. To Συμβούλιο Αντιπροσώπων αποτελείται από τους αρχηγούς των περιβαλλοντικών ομάδων που πραγματοποίησαν τις περισσότερες δραστηριότητες το σχολικό έτος 2011-2012 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Παιδικής HELMEPA 

Θα παραστούμε στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων και θα υπάρξει εκτενέστερη ενημέρωση τότε.  Θερμά συγχαρητήρια  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, την εθελόντρια εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνα Λώλη και τη μαθητική ομάδα του Στ΄2 (περσινού Ε΄2) , που θα εκπροσωπηθεί από το μαθητή Ορφέα Πλεμμένο, για τη μεγάλη τους διάκριση!

Eνημέρωση 16/12: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 13-14/12 η εκδήλωση της Παιδικής HΕLMEPA. Στις 13/12 ο Yπεύθυνος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Helmepa κ. Δημήτριος Καζάς υποδέχθηκε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων στο δείπνο γνωριμίας που παρατέθηκε στο Ξενοδοχείο Athens Metropolitan. 

O Πρόεδρος της HELMEPA Δρ. Ιωάννης Κούστας
 χαιρετίζει την εκδήλωση

Την επόμενη ημέρα 14/12, στο κτίριο της εταιρείας-μέλους της HELMEPA Costamare, έγιναν αρχικά δύο παράλληλες εκδηλώσεις που στο τέλος ενώθηκαν σε μία. Τα παιδιά συνεδρίασαν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA με σκοπό την εκλογή  Προεδρείου και τη σύνταξη του φετινού μηνύματος προς την ευρύτερη κοινωνία. Την ίδια στιγμή σε άλλο χώρο οι ενήλικες (εκπαιδευτικοί, γονείς και Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων) ενημερωθήκαμε για το Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA, παρουσιάστηκαν παραδείγματα εφαρμογής του προγράμματος όχι μόνο στη Γενική αλλά και στην Ειδική Αγωγή και μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε τις απορίες και προτάσεις μας. Στη συνέχεια ήρθαν στο χώρο τα παιδιά για να μας ανακοινώσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου τους. Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση αναμνηστικών και γεύμα. Αλλά η ημέρα δεν τελείωσε εδώ. Συνεχίστηκε στο  Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, όπου η ΗΕLMEPA μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ψηφιακή παράσταση Η Μεγάλη Περιπέτεια.

Συγχαίρουμε τη HELMEPA για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις προσπάθειές της για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Συγχαίρουμε και πάλι το σχολείο μας που μέσω της εθελόντριας εκπαιδευτικού και της μαθητικής ομάδας επιλέχθηκε ως αντιπρόσωπος όλης της Αττικής και θα χαρούμε πολύ αν και του χρόνου υπάρξει ανάλογη διάκριση για κάποια σχολική μονάδα της Διεύθυνσής μας. Γι΄ αυτό παροτρύνουμε όσους εκπαιδευτικούς πρόκειται να εκπονήσουν κάποιο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τη θάλασσα, τις ακτές ή  το υδρογραφικό δίκτυο, να ενσωματώσουν σε αυτό, το πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA. Προσωπικά έχοντας συμμετάσχει ο ίδιος παλιότερα ως εθελοντής εκπαιδευτικός στο πρόγραμμα αυτό, είμαι πρόθυμος να προσφέρω την κάθε δυνατή βοήθεια στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητικές ομάδες. Έχει ήδη συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των 4.000 μαθητών που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, όμως η HELMEPA αύξησε το φετινό όριο σε 5.000 που και αυτό όμως κοντεύει να συμπληρωθεί. Ως εκ τούτου, όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα  στείλτε την αίτησή σας άμεσα απευθείας στην Παιδική HELMEPA. Παράλληλα μπορείτε να ενημερώσετε σχετικά και τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr 

Δείτε επίσης:

Μηνύματα παιδιών-μελών 19ου Συμβουλίου Αντιπροσώπων
Σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Παιδικής HELMEPA




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου