Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

6ο Δ.Σ. Αμαρουσίου: Παρουσίαση περιβαλλοντικού προγράμματος "Σχολείο και Περιβάλλον"

Σήμερα 6/6 το πρωί και μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του 6ου Δ.Σ. Αμαρουσίου κ.
Η Διευθύντρια του 6ου Δ.Σ. Αμαρουσίου
 κ. Αθηνά Μπασιά
στο κλείσιμο της εκδήλωσης και
  αριστερά η συντονίστρια του προγράμματος
 κ. Ευσταθία Ζαμπραΐλα 
Αθηνάς Μπασιά παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος "Σχολείο και Περιβάλλον" που συντόνισε η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κ. Ευσταθία Ζαμπραΐλα και συμμετείχε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και των τάξεων του σχολείου. Ήταν μια πολύ ωραία διαθεματική και πολυγλωσσική (με θεατρικά, ποιήματα και τραγούδια σε ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά και μάλιστα άνευ γραπτού κειμένου!) παρουσίαση για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Στην ομιλία μας τονίσαμε πως μέσα από αυτό το πρόγραμμα αλλά και από τα σχετικά άρθρα των μαθητών στο περιοδικό για το περιβάλλον του σχολείου διακρίναμε την επίτευξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών και δώσαμε έμφαση στη συνεργασία των τάξεων στην εκπόνηση προγραμμάτων
Φρούτα και λαχανικά εν δράσει
 (θεατρικό δρώμενο από την Α΄ τάξη)
καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα -λόγω αυτής της συνεργασίας- δικαιώνει πλήρως τον τίτλο του "Σχολείο και Περιβάλλον". Τέλος δεδομένου ότι η συγκεκριμένη σχολική μονάδα είναι από αυτές που έχουν ήδη ενταχθεί στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω για τα Δάση" ενημερώσαμε τους εκπαιδευτικούς για τον πρόσφατο ορισμό της Διεύθυνσής μας από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ως Συντονιστικού Φορέα του Δικτύου στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου