Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος "To παιχνίδι ως μέσο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης άθλησης και δράσης" Δ1 & Στ1 1ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Χθες 6/6 το απόγευμα και κατόπιν προσκλήσεως της εκπαιδευτικού της ΣΤ1 Τάξης του 1ου Δ.Σ. Ηρακλείου κ. Αγγελικής Τζιατζιά παρακολουθήσαμε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου την παραπάνω εκδήλωση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες των   Στ1 και Δ1 τάξεων θεατρικές διασκευές των βιβλίων "Ένας περίπατος στο δάσος" και "Το δέντρο που έδινε" του Σελ Σιλβερστάιν και "Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα" του Jean Giono, υπό το συντονισμό των εκπαιδευτικών των τάξεων κ. Αγγελικής Τζιατζιά και κ. Όλγας Παπακώστα συνεπικουρούμενες από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ιφιγένεια Αλβανού. Τη μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει η εκπαιδευτικός κ. Αλεξάνδρα Κοσκολού. 

Η κ. Τζιατζιά
στο
 κλείσιμο της εκδήλωσης

Ήταν μια εξαιρετικά δουλεμένη παράσταση με πλήθος δρώμενων και  περιβαλλοντικών μηνυμάτων. Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές και στις μαθήτριες των παραπάνω τάξεων αλλά και στις εκπαιδευτικούς τους.  Μέσα από όλα τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να περάσουν στους μαθητές και τις μαθήτριές τους την αγάπη για το περιβάλλον και ειδικά για το δάσος, το οποίο,  όπως τονίσαμε κατά το χαιρετισμό μας, αποτελεί την καρδιά της αειφορίας. Η εκδήλωση έκλεισε με έναν απλό και πολύ συγκινητικό τρόπο. Μια μαθήτρια της Στ Τάξης δημιούργησε η ίδια ένα βίντεο με στιγμιότυπα και σκέψεις της από την τελευταία χρονιά στο δημοτικό, το οποίο και προβλήθηκε. Ήταν ο δικός της τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματα της για αυτό το ταξίδι στο δημοτικό που σε λίγες μέρες φτάνει για την ίδια στο τέλος του και τις ευχαριστίες της προς τους εκπαιδευτικούς που τη συνόδεψαν σε αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου