Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαγωνισμός Βραβείου Αειφόρου Σχολείου (έληξε αλλά συνεχίζεται!)

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, η βάση δεδομένων της ιστοσελίδας μας για την εγγραφή σχολείων στον διαγωνισμό Βραβείο Αειφόρου Σχολείου 2012-13 θα ανοίξει στις 15 Οκτωβρίου. Τη μέρα αυτή θα "αδειάσουμε" τη βάση από τα δεδομένα των σχολείων που συμμετείχαν στον περσινό διαγωνισμό, ώστε να γίνουν οι εγγραφές των νέων. Όσα σχολεία γράφτηκαν φέτος, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να ξανακάνουν εγγραφή μετά τις 15 Οκτωβρίου. Φέτος εκτός από το πανελλήνιο βραβείο θα έχουμε το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου Δήμου Αγίου Δημητρίου, το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου Δήμου Συκεών-Νεάπολης, το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου Έβρου, το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου Δήμου Δομοκού και σύντομα θα ανακοινώσουμε νέα τοπικά βραβεία. Αν βοηθήσετε όλοι, μπορούμε από την επόμενη σχολική χρονιά να καλύψουμε όλη την Ελλάδα με τοπικά Βραβεία Αειφόρου Σχολείου, πέραν του πανελλήνιου. Τα έπαθλα του φετινού διαγωνισμού δεν τα ανακοινώσαμε, διότι βγήκαμε προς άγραν χορηγών. Μακάρι-σ'αυτή τη μαύρη συγκυρία- να βρούμε ευαισθητοποιημένους δωρητές και χορηγούς. Σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα τουλάχιστον έπαθλο που θα κάνει εντύπωση. Σας καλούμε να συζητήσετε και με άλλους συναδέλφους το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου. Ο φετινός στόχος είναι τα 500 σχολεία!!

Eνημέρωση 15/11/2012: ΕΛΗΞΕ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό έληξε, ωστόσο, τα σχολεία που ακόμη επιθυμούν να συμμετάσχουν ας μην απογοητεύονται. Μπορούν να εγγραφούν οποτεδήποτε, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σχολεία που έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τις δράσεις τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες για τα βραβεία. Εξ' άλλου για τα βραβεία των Δήμων και των Περιφερειών η άμιλλα αφορά επίσης τα σχολεία των αντίστοιχων Δήμων ή Περιφερειών. Πέραν τούτων, όσα σχολεία δεν επιθυμούν να εμπλακούν στη διαδικασία του διαγωνισμού (για οποιοδήποτε λόγο) μπορούν να επωφεληθούν από την ιστοσελίδα μας, από το πλαίσιο του αειφόρου σχολείου που προτείνουμε, καθώς και από τις εξαιρετικές ιδέες των σχολείων που συμμετέχουν.


Πηγή: http://www.aeiforosxoleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου