Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση με το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Αειφόρο ΣχολείοTην Τρίτη 21/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στην έδρα της στην Πλάκα. Εκ μέρους του ΣΠΕ συμμετείχαν ο προεδρεύων Δημήτριος Καλαϊτζίδης,  η Α΄ Αντιπρόεδρος Βέρα Δήλαρη, η Ταμίας Χριστίνα Νομικού. Επίσης συμμετείχαν : 

Ο Γεράσιμος Αράπης Καθηγητής Οικοτοξικολογίας στο Εργαστήριο Οικολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Γεωπονικού  Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπροσωπήθηκαν από τους Υπευθύνους το ΚΠΕ Ελευσίνας (μαζί με την αναπληρώτρια υπεύθυνη και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας), οι Διευθύνσεις Eκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια), Γ΄ Αθήνας (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια). Εκπροσωπήθηκαν τέλος σχολικές μονάδες που βραβεύτηκαν στο θεσμό του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου 2011-2012 και συγκεκριμένα το "δικό μας" 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, και τα 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων, 2ο  ΓΕΛ Γέρακα Αττικής και 4ο ΕΠΑΛ Αθήνας. 

21-11-12g.JPG Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η φετινή οργάνωση του θεσμού του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου,  η εμπλοκή των βραβευθέντων σχολείων ως παραδείγματα καλών πρακτικών και η προώθηση του θεσμού μέσω των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ξεχωριστής σημασίας ήταν η παρέμβαση του κυρίου Αράπη στο πλαίσιο αφενός της διερεύνησης της δυνατότητας επέκτασης του θεσμού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη δημιουργία του Αειφόρου Πανεπιστημίου  και αφετέρου της δυνατότητας συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του θεσμού του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου και όχι μόνο. Με χαρά ακούσαμε πως το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου έχει αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες σχολικές μονάδες. 

Φέτος στο διαγωνισμό συμμετέχουν ήδη 3 δικές μας σχολικές μονάδες. Τα βραβευθέντα 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου και 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, καθώς και το 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων.

Αναμένουμε και άλλες σχολικές μονάδες να δηλώσουν συμμετοχή. Σημειώνεται δε πως η συμμετοχή αυτή κάλλιστα μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα εκπονούμενο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με συναφές θέμα.  Δείτε σχετικές πηγές και βοηθήματα από το δικτυακό τόπο του Αειφόρου Σχολείου.

Ευχαριστούμε τον κ. Καλαϊτζίδη και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΕΤ για την εποικοδομητική συνάντηση και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, θεσμός που θα έχει την κάθε δυνατή στήριξη  από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε Β΄ Αθήνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου