Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα σπήλαια της Ελλάδας … στο φως» ΚΠΕ Βάμου Χανίων


Το ΚΠΕ Βάμου  προγραμματίζει την επαναλειτουργία του εθνικού δικτύου Π.Ε. σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Τα σπήλαια της Ελλάδας στο φως», το οποίο λειτουργούσε παλιότερα σε συνεργασία με άλλα  ΚΠΕ και Υπευθύνους ΠΕ και θα ζητηθεί η έγκρισή του από τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας.
Οι σκοποί του δικτύου είναι:
-  Η προαγωγή και η ανάπτυξη της Π. Ε. στα σχολεία
-  Η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η απόκτηση από τους μαθητές κριτικής σκέψης  σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
Οι στόχοι είναι:
- Να γνωρίσουν οι μαθητές τον άγνωστο αυτό «κόσμο» των σπηλαίων και ό,τι αυτός περικλείει (ίχνη ανθρώπινης παρουσίας, σπηλαιόβιοι οργανισμοί και νυχτερίδες, σπηλαιοθέματα και διάκοσμος, μυθολογία, ιστορία, λαϊκές παραδόσεις και θρύλοι).
- Να  κατανοήσουν ότι τα σπήλαια είναι ένα κλειστό οικοσύστημα που κινδυνεύει από κάθε είδους ανθρώπινες επεμβάσεις.
- Να ευαισθητοποιηθούν και να εκτιμήσουν την αξία του κλειστού οικοσυστήματος του σπηλαίου και την ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας του.
- Να επισκεφθούν και να εργαστούν μέσα σε σπήλαια και να ξεπεράσουν το φόβο που συχνά συνεπάγεται από την άγνοια και την όλη μυθοπλασία που σχετίζεται με αυτά.
Στο δίκτυο αυτό θα τεθεί στόχος να συμμετάσχουν τον επόμενο χρόνο (2012-2013) λειτουργίας του 20 σχολεία με 400 μαθητές και 20 εκπαιδευτικούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου