Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: Εφαρμογές των ΤΠΕ στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Eνημέρωση 17/5 Ανάρτηση του επιμορφωτικού υλικού του σεμιναρίου

Οι παρουσιάσεις του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των διαδικτυακών εργαλείων.




Eνημέρωση 16/5: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι όλες οι αιτήσεις συμμετοχής που υπεβλήθησαν (συνολικά 29) έγιναν αποδεκτές! Δείτε παρακάτω το τελικό πρόγραμμα (για προβολή σε μεγαλύτερο μέγεθος, πατήστε πάνω στις εικόνες).


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, θα διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρες 16.30-20.45 με τίτλο: «Εφαρμογές των ΤΠΕ στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο.  Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως Τετάρτη 15 Μαϊου 2013.
Συνημμένα: 
1.Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 5272/13-5-2013 Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Kάποιες αρχικές σκέψεις που μας οδήγησαν στο να οργανώσουμε αυτό το σεμινάριο: Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πέρα από τη δημιουργία μιας παρουσίασης PowerPoint για την ψηφιακή παρουσίαση ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.  Ενα wiki, ένα ιστολόγιο ή ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου μπορεί να παρουσιάσει πληρέστερα ένα πρόγραμμα και να έχει μια μόνιμη θέση στο διαδίκτυο με το δικό του URL. Επιπρόσθετα η παρουσίαση του προγράμματος με αυτό τον τρόπο μπορεί α) να συνδιαμορφωθεί με τη συνεισφορά και των μαθητών που μπορούν ως χρήστες των παραπάνω εργαλείων να κάνουν τις δικές τους επιλογές και συνεισφορές β) να αποτελέσει το υπόβαθρο για περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος μέσω της ενσωμάτωσης διαδικτυακών εργαλείων ανάδυσης και καταγραφής των ιδεών και των αντιλήψεων των μαθητών γ) να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής διαθέσιμο σε όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που θα θελήσουν να υλοποιήσουν ένα ανάλογο πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου