Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή γιορτή 6ου Δ.Σ. Κηφισιάς- Πηνελόπη Δέλτα - Αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου παρακολουθήσαμε την καλοκαιρινή γιορτή του 6ου Δ.Σ. Κηφισιάς-
Η Διευθύντρια του Σχολείου
 κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου
 μας καλωσορίζει

στην εκδήλωση
Πηνελόπη Δέλτα
κατόπιν πρόσκλησης της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Αλεξάνδρας Βασιλείου και του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι μαθητές  και οι μαθήτριες των Α΄-Ε΄ τάξεων μας παρουσίασαν μέσα από τραγούδια και θεατρικά δρώμενα κάποια από τα πολλά προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με τα οποία ασχολήθηκαν καθ΄ όλη τη σχολική χρονιά. Όλες οι παρουσιάσεις ήταν πολύ καλά δουλεμένες ενδεικτικές της πολλής και καλής δουλειάς που έγινε μέσα  στη  σχολική χρονιά και για την οποία - ειδικά όσον αφορά την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - το 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς- Πηνελόπη Δέλτα έχει αποσπάσει ουκ ολίγες διακρίσεις.  

Θεατρικό δρώμενο για την
ανακύκλωση και την κομποστοποίηση
από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ Τάξης



Αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα - Αποχαιρετισμός Στ' Τάξης

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα ετών από τη μετονομασία του σχολείου σε Πηνελόπη Δέλτα ετοίμασαν ένα αφιέρωμα παρουσιάζοντας δύο θεατρικά δρώμενα από τα έργα της συγγραφέως "Ο Τρελαντώνης" και "Για την Πατρίδα". Για την πατρίδα μας μίλησε και ο δάσκαλος της Στ΄ τάξης κ. Δημήτριος Σπάχος αποχαιρετώντας τους μαθητές του. Μέσα από ένα  μεστό και συγκινητικό λόγο ξεκίνησε από την επέτειο της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, κατά τους οποίους απελευθερώθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία και κάνοντας προεκτάσεις και συνδέσεις με άλλες εποχές, τη βυζαντινή και την αρχαιοελληνική, ανέδειξε την αξία της φιλοπατρίας.  Στο τέλος καθένας και καθεμιά από τους μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης αποχαιρέτησε το δάσκαλο του/της, άλλοι/-ες με δύο λόγια άλλοι/-ες με ολόκληρη γραπτή ομιλία! Από όλα όσα είπαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, τα λόγια ενός μαθητή μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση, καθώς αποχαιρέτησε το δάσκαλο του ευχαριστώντας τον γιατί "μας έκανε υπεύθυνους πολίτες"! Και μας έκανε εντύπωση γιατί αυτός ακριβώς είναι και ο απώτερος στόχος της εμπλοκής των μαθητών και μαθητριών στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων: η δημιουργία ενός ενεργού και υπεύθυνου πολίτη που να είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος, να φροντίζει την ψυχική και σωματική του υγεία και να αγαπά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας.  Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης και τέλος ευχαριστούμε το 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς- Πηνελόπη Δέλτα όχι μόνο για την πρόσκληση στην παραπάνω εκδήλωση αλλά και για τη φιλοξενία μέσα στη χρονιά αυτού του επιμορφωτικού μας σεμιναρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου