Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση λειτουργίας Εθνικών θεματικών δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014

Eνημέρωση 21-11-2013 Ανακοινοποίηση εγκυκλίου

Eνημερωθείτε από το έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 175488/Γ7/19-11-2013 του Τμήματος Β΄ της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ για τα Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των οποίων η λειτουργία ενεκρίθη για το τρέχον σχολικό έτος. Πέρα από τα Εθνικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δίκτυα υπάρχουν και σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Η Διεύθυνσή μας έχει οριστεί ως συντονιστικός φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω για τα Δάση" βάσει της  επισυναπτόμενης υπ' αρ. πρωτ. 65087/Γ7/15-5-2013 απόφασης του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ.


Βάσει του παραπάνω εγγράφου του Τμήματος Β΄ της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ τα σχολεία της Διεύθυνσής μας πρέπει να δηλώσουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο perivallontikh@dipevath.gr, σε ποιο δίκτυο θέλουν να ενταχθούν επισυνάπτοντας και τη σχετική αίτηση που θα βρουν στο δικτυακό τόπο του αντίστοιχου ΚΠΕ  το αργότερο μέχρι 29 Nοεμβρίου 2013. Συμπληρωματικά μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον κατάλογο που υπάρχει αναρτημένος στη σελίδα Προγράμματα 2013-2014 

Σημείωση: Θεωρούμε πως ο θεσμός των Θεματικών Δικτύων είναι μια σημαντική υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τόσο μέσω της παροχής εξειδικευμένης επιμόρφωσης στους εκπαιδευτικούς όσο και μέσω της παροχής εξειδικευμένου υποστηρικτικού υλικού. Σημαντική είναι επίσης η παροχή ευκαιριών ανάπτυξης διασχολικών συνεργασιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους προτρέπουμε τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν κάποιο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να ενταχθούν σε κάποιο από τα παραπάνω δίκτυα που είναι συναφές με τη θεματολογία του προγράμματός τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου