Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΘΔ Aειφορική Τεχνολογία - ΚΠΕ Κέρκυρας

kpekerkyras
Το ΚΠΕ Κέρκυρας συντονίζει το εθνικό δίκτυο "Αειφορική Τεχνολογίαμε κεντρικό θεματικό αντικείμενο τις ΤΠΕ, και γενικότερα τις πράσινες τεχνολογίες μικρής κλίμακας.
Η λειτουργία του δικτύου διέπεται από τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 66272/Γ7/4-7-2005, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 127856/Γ7/29-11-2006.
Η αναγκαιότητα ίδρυσης του εν λόγω δικτύου, προέκυψε από την αναμφισβήτητη διείσδυση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας του πολίτη (κυρίως της νεολαίας), γεγονός που δεν μπορεί να αγνοηθεί από το εκπ/κό σύστημα το οποίο οφείλει να ενσωματώσει πλήρως όλες τις μορφές τους στην εκπ/κή διαδικασία.
Ειδικότερα στην περιβαλλοντική εκπ/ση η αναγκαιότητα αυτή φαίνεται πιο επιτακτική καθώς όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτή η συμβολή της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, ενώ στον αντίποδα η προτεινόμενη, ως τρόπος ζωής, λογική της μη χρήσης των ανέσεων που προσφέρει ο τεχνολογικός μας πολιτισμός φαίνεται αδιέξοδη και μη εφαρμόσιμη.

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Συμμετέχουμε στην παιδαγωγική ομάδα του παραπάνω Δικτύου και έτσι έχουμε μια καλή γνώση του αντικειμένου του και των στόχων του. Συνεπώς για περισσότερες πληροφορίες για αυτό το δίκτυο μπορείτε πέρα από το ΚΠΕ Κέρκυρας να επικοινωνήσετε και μαζί μας. Οι σχολικές μονάδες από τη Διεύθυνσή μας που είχαν εκδηλώσει πέρυσι ενδιαφέρον να ενταχθούν στο δίκτυο αυτό και όσες άλλες ενδιαφέρονται καλούνται να συμπληρώσουν και να  αποστείλουν τη συνημμένη αίτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου