Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

WWF Ελλάς: Μαθητικός διαγωνισμός ιδεών του προγράμματος "Ταξίδι στην Πόλη του Μέλλοντος" 2ο Πανελλήνιο Βραβείο στο 5ο Δ.Σ. Ηρακλείου

Οι μαθητές της τάξης μαζί με
 τον κ. Γιώργο Ποταμιά και την κ. Μαρία Δεδάκη

 Η περσινή Ε' Δημοτικού του 5ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής υπό την καθοδήγηση του δασκάλου και Υπ. Δρ. του ΕΚΠΑ κ. Γιώργου Ποταμιά βραβεύτηκε με το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Tαξίδι στην πόλη του μέλλοντος του WWF Ελλάς και ειδικότερα για το δημιουργικό τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας που πρότεινε μέσω ενός σύντομου θεατρικού που μόνα τους τα παιδιά σκέφτηκαν και συνέγραψαν με τη βοήθεια του δασκάλου και της συνεργάτιδος του WWF Ελλάς κ. Μαρίας Δεδάκη. Για την εκπόνηση του προγράμματος πολύτιμη ήταν η αρωγή του Διευθυντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνου Βρυώνη. Η παραπάνω δραστηριότητα έγινε στα πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονήθηκε από την τάξη με θέμα την κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος του προγράμματος ήταν η ενεργητική εμπλοκή των μαθητών και αυτή ακριβώς βραβεύτηκε. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες, στο σχολείο και στο δάσκαλο της τάξης!

Κατά την επίσκεψή μας στο σχολείο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα μέρος του προγράμματος. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/-τριες της τάξης, το Γιώργο Ποταμιά - με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί και στο πλαίσιο επιστημονικών συνεδρίων - και τις ευχαριστίες μας στο WWF Eλλάς που με τα  δωρεάν εκπαιδευτικά του προγράμματα και υλικό παρέχει σημαντική υποστήριξη στην υλοποίηση των προγραμμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου