Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Κ.Α.Π.Ε.: Mπάκι, το κυκλοφοριακό φιδάκι (Traffic Snake Game Network)


Ενημέρωση 29/11: Παρακολουθήσαμε χθες στις εγκαταστάσεις του Κ.Α.Π.Ε. την ενημερωτική συνάντηση για το παιχνίδι. Το παιχνίδι θα υλοποιηθεί την άνοιξη του 2015, την περίοδο μετά τις διακοπές του Πάσχα. Οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσής μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή με τις τάξεις τους στο παιχνίδι και δεν μπόρεσαν να παραστούν στη χθεσινή συνάντηση μπορούν να επισκεπτούν το δικτυακό τόπο www.trafficsnakegame.eu όπου πρόκειται να αναρτηθούν οι παρουσιάσεις από τη χθεσινή συνάντηση. Εναλλακτικά μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr, για να τους αποσταλεί το υλικό σχετικά με το παιχνίδι που έχουμε στη διάθεσή μας σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο στόχος του Παιχνιδιού είναι να ενθαρρυνθούν τα παιδιά (ηλικίας 4-12) για να μετακινούνται με αειφόρο τρόπο προς το σχολείο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν γίνει πολλές προετοιμασίες για να ετοιμαστεί η καμπάνια για το πρώτο έτος της. Έχουν παραχθεί όλα τα υλικά της καμπάνιας και έχει εκκινήσει η νέα ιστοσελίδα: www.trafficsnakegame.eu
Ενθαρρύνουμε τα σχολεία να παίξουν το ΠΚΦ κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για να επωφεληθούν από τις υφιστάμενες δραστηριότητες που πιθανόν να λαμβάνουν ήδη χώρα το διάστημα αυτό. Τα σχολεία μπορούν να εγγραφούν τώρα.
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Παιχνίδι μπορούν να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους άμεσα (και όχι αργότερα από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014) μέσω της επιλογής “ΕΓΓΡΑΦΗ” της ιστοσελίδας του έργου για την Ελλάδα www.trafficsnakegame.eu/greece/
Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο του Κ.Α.Π.Ε.

Ενημέρωση 9/9 Διευκρίνιση: Το Κ.Α.Π.Ε. μας ενημέρωσε πως και οι σχολικές μονάδες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και αναφέρονται ονομαστικά στο ενημερωτικό δελτίο πρέπει να προχωρήσουν στην  εγγραφή βάσει των οδηγιών που υπάρχουν στο ενημερωτικό δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου