Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2014-2015

Σύμφωνα με το έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 167127/Γ7/15-10-2014 της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2014-2015 καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα και μόνον αυτή έως τις 24-10-2014. 

Πατήστε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο ή στην εικόνα



http://tinyurl.com/sxedioypovolis


Προσοχή: Για την έγκριση του προγράμματος πρέπει εκτός από την παραπάνω φόρμα να υποβληθεί (με email, fax, ταχυδρομικά η αυτοπροσώπως) και αντίγραφο της πράξης του συλλόγου διδασκόντων.  Υποβάλεται ένα αντίγραφο ανά σχολική μονάδα για όλα τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων  και όχι για κάθε ένα ξεχωριστά.
Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: perivallontikh@dipevath.gr
Mε φαξ στο: 2106009644
Ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στη: Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Μεσογείων 448, 15342 Αγία Παρασκευή, 3ος όροφος.


Στο πλαίσιο της φετινής συνεργασίας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας με το Παιδαγωτικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Πρωτοβουλία του Καταστατικού Χάρτη της Γης στην Ελλάδα παρακινούμε τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να εντάξουν τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της Γης στη στοχοθεσία και στις δραστηριότητες των προγραμμάτων τους. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Καταστατικό Χάρτη της Γης μπορείτε να δείτε στο δικτυακό τόπο http://earthcharterhellas.edc.uoc.gr


Για οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τα παραπάνω:
1. Διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες που υπάρχουν στη σελίδα Προγράμματα 2014-2015

2. Στην περίπτωση που υπάρχουν περαιτέρω απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο perivallontikh@dipevath.gr To ερώτημά σας θα απαντηθεί το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε εντός 24ώρου. Η υποβολή των αποριών και αιτημάτων σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι τηλεφωνικά βοηθάει στην αναλυτική καταγραφή τους και στην καλύτερη και ταχύτερη διαχείριση και διεκπεραίωσή τους. 

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Δημήτριος Γκότζος




2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσες δράσεις! Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στοχεύει στο να βοηθήσει τους πολίτες & τις διάφορες κοινωνικές ομάδες κατ αρχήν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχετικά με το περιβάλλον και τα προβλήματά του (κλιματική αλλαγή, ρύπανση, αποψίλωση δασών, έλλειψη νερού, απώλεια βιοποικιλότητας, διάβρωση & υποβάθμιση εδάφους κ.λπ.), να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Στη συνέχεια, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, μπορούν να έχουν ενεργό συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα με στόχο την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Σκοπός είναι η δημιουργία «περιβαλλοντικά υπεύθυνων πολιτών» προσανατολισμένων προς την αειφορία που θα εξασφαλίσει μελλοντική ποιότητα & ισορροπία, τόσο για τα φυσικά οικοσυστήματα, όσο και για τις πηγές ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις σας με τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή