Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Υγρότοπος Βραυρώνας: συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού» 23/5 9.30-13.30

Ενημέρωση 14/5: Ο αριθμός των 12 συμμετεχόντων συμπληρώθηκε Συνεπώς όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή (Πέμπτη 14/5 και ώρα 19.25 έχουν γίνει αποδεκτές). Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παραμένει ενεργή και όσοι/-ες αιτηθούν συμμετοχή στο προσεχές διάστημα θα τεθούν στη λίστα των αναπληρωματικών συμμετεχόντων.


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ και Γ΄ Αθήνας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 από τις 9.30 έως τις 13.30, με τίτλο:

                                  «Υγρότοπος Βραυρώνας : συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων/-ουσών εκπαιδευτικών και η κατανόηση της αξίας των υγροτόπων της πατρίδας μας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, μέσω της παρατήρησης του περιβάλλοντος χώρου, της ενημέρωσης σχετικά με την αξία των υγροτόπων και της συμμετοχής στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε 46 εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων, ως εξής : 12 από κάθε μία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α΄/θμια & Β΄/θμια Β΄ Αθήνας και Α΄/θμια Ανατολικής Αττικής και 10 από τη Β΄/θμια Γ΄Αθήνας.
Το σημείο συνάντησης είναι ο χώρος στάθμευσης του Μουσείου Βραυρώνας.  Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης της Ε.Ο.Ε.
Εξάρτυση: Άνετο ντύσιμο και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό. Οι συμμετέχοντες/-ουσες καλό θα είναι να έχουν μαζί τους νερό και ένα κολατσιό.
Προσοχή: Απαραίτητη η έγκαιρη άφιξη στο χώρο του μουσείου της ΒραυρώναςΣτους/-στις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθούν ενημερωτικό φυλλάδιο για τη Βραυρώνα, αφίσες, έντυπο παρατήρησης και μικρός οδηγός αναγνώρισης πουλιών
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα:

http://tinyurl.com/vravrona

Η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 24 εκπαιδευτικών (12 τακτικοί και 12 αναπληρωματικοί).
Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς που υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος συναφές πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 2398/28-4-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

Σάββατο 23 Μαϊου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου