Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Σχολικές Ανακυκλω-δημιουργίες - Συλλογικός τόμος (Έκδοση Αeiforum - Επιμέλεια Δρ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης)

Aπό τον πρόλογο της έκδοσης: "Στον παρόντα συλλογικό τόμο περιλαμβάνεται η συνεισφορά τριάντα τριών σχολείων όλων των βαθμίδων, από εκείνα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Βραβείο Αειφόρου Σχολείου. Τα σχολεία αυτά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να συγγράψουμε ένα συλλογικό βιβλίο το οποίο θα αναδεικνύει τις ιδέες και εφαρμογές σχετικά με την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών για την δημιουργία καλλιτεχνικών και χρηστικών αντικειμένων από μαθητές/μαθήτριες". 


Φωτογραφίες εξωφύλλου: α. το δεντράκι: 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα β. η κούκλα: 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου 


Για να δείτε το συλλογικό τόμο πατήστε πάνω στην εικόνα του εξώφυλλου.


Σημειώσεις Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: 

1. Συγχαρητήρια στη ΜΚΟ Αeiforum για αυτή την πρωτοβουλία. Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε ιδιαιτέρως τις εκπαιδευτικούς από τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας για τη συμμετοχή τους στον παραπάνω συλλογικό τόμο και συγκεκριμένα τις κυρίες Μαρία Αστερίου, Γεωργία Μουταντζή & Φιλιώ Τσικνάκου από το 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς-Πηνελόπη Δέλτα (σελ. 166-174) καθώς και την Προϊσταμένη του 16ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου κ. Ιωάννα Καμπούρη (σελ. 67-75).  

2. Στη χθεσινή ημερίδα της ΕΕΕ UNESCO για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα "Προκλήσεις για την Ελλάδα και ευκαιρίες για ένα βιώσιμο μέλλον¨ παρακολουθήσαμε την ομιλία του Δρ. Δημήτρη  Καλαϊτζίδη με θέμα «Αειφόρο Σχολείο: το Μέλλον στο Σχολείο του Σήμερα» κατά την οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη νέα μορφή του θεσμού του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου και τις νέες συνεργασίες που θα την πλαισιώσουν κατά την επόμενη σχολική χρονιά. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες επ' αυτού!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου