Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: Καλές πρακτικές δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών, Πέμπτη 31/3

Ενημέρωση 29/3: Η ημερίδα αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους. Θα ενημερωθείτε για τη νεα ημερομηνία. Σας ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση.


Σας ενημερώνουμε ότι Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα βιωματικού χαρακτήρα με θέμα: «Καλές πρακτικές δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών» την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, και ώρες 17:00– 20:00,  στην έδρα της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Ανάφης 4 & Αγ. Αποστόλων, Hράκλειο τηλ. 210 6142593.
Εισηγητές της ημερίδας θα είναι οι:
·Βασιλεία  Δηλαβέρη, Εκπ/κός κλ. ΠΕ70 (Δασκάλα), Μέλος  Επιστημονικής Εταιρίας European School Radio
·Νίκος  Καμήλος, Εκπ/κός κλ. ΠΕ70, Δ/ντής Σχολικής Μονάδας, Μέλος  Ε.Ε. European School Radio
Στόχος της ημερίδας είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί την ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία του “European School Radio” του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου, το σκοπό της δημιουργίας του και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ως δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας καθώς και την παιδαγωγική του σπουδαιότητα. Παράλληλα, θα γίνει συνοπτική παρουσίαση του ιστότοπου-πλατφόρμα και της Κοινότητας του European School Radio και του τρόπου εγγραφής των σχολείων σε αυτήν.
Οι συμμετέχοντες, επίσης, θα μυηθούν στον τρόπο δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών και θα εξασκηθούν με τη χρήση του προγράμματος «Audacity» στην παραγωγή των δικών τους ραδιοφωνικών μηνυμάτων. Τέλος, θα πληροφορηθούν για το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται και ο διαγωνισμός ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού “Καν' το ν' ακουστεί”. Θα ενημερωθούν για τις δράσεις του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2016 στο χώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και για την εθελοντική προσφορά που μπορούν να παρέχουν, καθώς η Δ/νσή μας, δια των  Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και  Πολιτιστικών Θεμάτων, αποτελεί υποστηρικτή του Φεστιβάλ.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ημερίδα είναι προαιρετική. Όσοι ενδιαφέρονται  να την παρακολουθήσουν,  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://goo.gl/forms/xysjLvxuag

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 2511/18-3-2016 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου