Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΠΕ Δραπετσώνας: Ημερίδα παρουσίασης εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας με ένα γιλέκο στη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης», 8/10, 9.30-13.30

Σας ενημερώνουμε  ότι  το ΚΠΕ Δραπετσώνας προτίθεται να υλοποιήσει ημερίδα παρουσίασης του νέου πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας με ένα γιλέκο στη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης», διάρκειας  πέντε (5) διδακτικών ωρών, το Σάββατο  8 Οκτωβρίου (9:30 - 13:30) στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη και Μονεμβασίας 1, Δραπετσώνα). 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς ένα  Κόκκινο Γιλέκο Έκανε το Γύρο του ΚόσμουΜέσα από τις καταναλωτικές μας συνήθειες συνδεόμαστε, χωρίς να το ξέρουμε, με ανθρώπους και καταστάσεις σε απομακρυσμένες χώρες. Ακόμη και οι πιο καθημερινές μας πράξεις μπορούν να έχουν επιπτώσεις σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα και ανθρώπους γιατί υφίστανται τις επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές) της παραγωγικής διαδικασίας των αντικειμένων που καταναλώνουμε. Με αφορμή την περίπτωση ενός «κόκκινου γιλέκου», έτσι όπως περιγράφεται στο βιβλίο του W. Korn (Πώς ένα  Κόκκινο Γιλέκο Έκανε το Γύρο του Κόσμου. Αθήνα: Κέδρος, 2009) το πρόγραμμα στοχεύει να φέρει σε επαφή τους επιμορφούμενους με το ζήτημα της παγκοσμιοποίησης και της ευθύνης του καταναλωτή  μέσα από βιωματικά εργαστήρια και διδακτικές τεχνικές, όπως παιχνίδι προσομοιώσης, παιχνίδι ρόλων, και δραστηριότητες  δημιουργίας όπως εννοιολογικών χαρτών και χρονογραμμής. 

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ανατροφοδότησης και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προγράμματος  από τους συμμετέχοντες με σκοπό τη δημιουργία προτάσεων βελτίωσής  του για την καλύτερη προσαρμογή του στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης (Α/θμια, Β/θμια).
Η ημερίδα είναι δευτέρου επιπέδου και, για αυτό το λόγο, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν εμπειρία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: σαράντα (40) εκπαιδευτικοί. Σους συμμετέχοντες θα δοθεί  βεβαίωση συμμετοχής. Προθεσμία υποβολής αίτησης: το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου