Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια», 8o Δ.Σ. Αμαρουσίου, 7/12, 16.45 - 20.00

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρακτορες πλανήτη σεμινάριο

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πράκτορες του Πλανήτη» διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54 τηλ. 2108052552) και ώρες 16.45 – 20.00, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

16.45 – 17.00 Προσέλευση17.00 – 17.15 Η διαχείριση απορριμμάτων στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δημήτριος Γκότζος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

17.15 – 20.00 Βιωματικό εργαστήριο: «Πράκτορες του Πλανήτη: Αποστολή: Σώστε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια». Μάρκος Ζάγκας, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σχολείων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πράκτορες του Πλανήτη.


Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί θα:
α) Γνωρίσουν παιγνιώδεις τρόπους προσέγγισης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

β) Εξοικειωθούν µε περιβαλλοντικές έννοιες σχετικά µε τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους.
γ) Πάρουν ιδέες και εναύσµατα που µπορούν να αξιοποιηθούν στη σχολική τάξη.
Στο τέλος του εργαστηρίου οι συµµετέχοντες εκπαιδευτικοί θα ενηµερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράµµατα των «Πρακτόρων του Πλανήτη».Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς Δημοτικού (τάξεων Β΄ - Ε΄). Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλει σχέδιο υλοποίησης προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με συναφή θεματολογία καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας:
http://tinyurl.com/praktoresplaniti

Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου. 

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 10490/14-11-2016 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου