Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

S.A.Μ.Ε. World: Eκπαιδευτικό πακέτο για την περιβαλλοντική δικαιοσύνη, την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική μετανάστευση


Το έργο S.A.M.E. World είναι το αποτέλεσμα της ευρείας συνεργασίας διαφόρων ευρωπαϊκών φορέων, στους οποίους περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μια Κοινοπραξία Πανεπιστημίων. Eθνικός συντονιστής του έργου είναι το Ι.Τ.Υ.Ε. "Διόφαντος" Το εκπαιδευτικό πακέτο ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών γύρω από θέματα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής μετανάστευσης. Το εκπαιδευτικό πακέτο απευθύνεται σε μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και προσεγγίζει τα θέματα διαθεματικά. Το υλικό είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση url: http://edu-kit.sameworld.eu Για την πρόσβαση σε αυτό απαιτείται δημιουργία λογαριασμού. 

Δείτε παρακάτω τις ενότητες του εκπαιδευτικού πακέτου ανά θεματικό άξονα:

Δείτε στην παρακάτω εικόνα το περιβάλλον εργασίας μιας ενότητας. Στην αριστερή παράπλευρη επιφάνεια υπάρχει το ευρετήριο του περιεχομένου του εκπαιδευτικού πακέτου και παρατίθενται οι επιμέρους διδακτικές ενότητες. Στην κεντρική επιφάνεια βλέπετε το πληροφοριακό υλικό μιας διδακτικής ενότητας. Σημαντική είναι και η δυνατότητα εκτύπωσης ή αποθήκευσης του υλικού σε μορφή αρχείου .pdf (βλ. σχετικό εικονίδιο). Τέλος στη δεξιά παράπλευρη επιφάνεια υπάρχουν σχετικές μαθητικές δραστηριότητες εξακτινωμένες διαθεματικά. Η αριθμητική ένδειξη δίπλα στον τίτλο κάθε δραστηριότητας υποδηλώνει την ηλικιακή κατηγορία μαθητών/-τριών στην οποία απευθύνεται.


Τέλος πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε και το βίντεο οδηγιών περιήγησης (στα αγγλικά) που θα βρείτε και στην αρχική σελίδα του εκπαιδευτικού πακέτου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου