Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «"Ctrl Shift Save the Climate - Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος", 22/2/2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ctrl shift save the climate

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 3 διδακτικών ωρών σε συνεργασία με τις Δ.Δ.Ε Β΄ και Γ΄ Αθήνας, και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 17.00 – 19.20  με θέμα: «Ctrl Shift Save the Climate - Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στο Μαρούσι (Πέλικα & Σπάρτης 1).

Αποτέλεσμα εικόνας για smarter 2030Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εστιασμένα στη θεματική της κλιματικής αλλαγής. Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, καθώς σύμφωνα με την Έκθεση SMARTer2030, η ανάπτυξη και η αυξημένη πρόσβαση σε τεχνολογίες έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε μείωση 20% των παγκόσμιων εκπομπών μέχρι το 2030. Μέσα από το σεμινάριο Ctrl, Shift, Save the climate, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με ποιον τρόπο ο υπολογιστής ή/και το τηλέφωνο τους, μπορούν να βελτιώσουν τις επιλογές τους στις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, τη διατροφή, τη διαμόρφωση του χώρου τους κ.λπ, ώστε να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν στην προστασία του κλίματος. Eπίσης θα ανακαλύψουν με ποιον τρόπο μπορούν να επεξεργαστούν αυτό το θέμα στη σχολική τάξη.

Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 12 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που:
α) Δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
β) Υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα συναφές με τη θεματολογία του σεμιναρίου.
Δήλωση συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας:
http://tinyurl.com/ctrlshiftsavetheclimate


Πρόγραμμα
16.45 – 17.00   Προσέλευση

17.00 – 17.15   Χαιρετισμοί – Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (κ. Δημήτριος Γκότζος, Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Ιωάννα Ντίνου Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας & κ. Βαρβάρα Πετρίδου Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας).

17.15 – 17.20   Εκπαιδευτικές Δράσεις και Εκπαιδευτικό Υλικό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Στελλίνα Κουλουζάκη, Περιβαλλοντολόγος, MSc Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS

17.20 – 18.00 Διερεύνηση του Φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής, Βιωματικό Εργαστήριο, Στελλίνα Κουλουζάκη

18.00 – 18.10 Διάλειμμα
18.10 – 19.20 Ctrl Shift Save the Climate- Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος, Βιωματικό Εργαστήριο, Στελλίνα Κουλουζάκη
Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής. 

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 1162/8-2-2017 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου