Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020 - Θεματικά Δίκτυα

 Ενημερωθείτε βάσει του επισυναπτόμενου εγγράφου υπ' αρ. πρωτ. Φ13/17836/Δ7/7-2-2020 του Υ.ΠΑΙ.Θ. για α) τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Κ.Π.Ε. και β) τα Θεματικά Δίκτυα. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην υλοποίηση προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και ενδιαφέρονται να επισκεφτούν με το τμήμα τους Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος,  καλούνται όπως υποβάλουν τη σχετική αίτηση αποκλειστικά μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/epkpe19-20 μέχρι τις 21-2-2020

    Xάρτης  αιτήσεων ανά Κ.Π.Ε.: Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε (πατώντας σε κάθε Κ.Π.Ε.) να βλέπετε τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ήδη. Η αποφυγή Κ.Π.Ε. με πολλές αιτήσεις στην Αττική αυξάνει τις πιθανότητες ικανοποίησης της αίτησής σας. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή ενός Κ.Π.Ε εκτός Αττικής, για το οποίο δεν έχουν υποβληθεί αιτήσεις από άλλες σχολικές μονάδες από τη Διεύθυνσή μας.



  Επισημαίνεται ότι:

    · Για κάθε πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων μπορούν να υποβληθούν έως δύο αιτήσεις, μία σε Κ.Π.Ε. εντός της εμβέλειας του οποίου ανήκει η Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας και μία σε Κ.Π.Ε. εκτός εμβέλειας.
Κ.Π.Ε. εντός της εμβέλειας των οποίων ανήκει η Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας: Άμφισσας, Αργυρούπολης, Δραπετσώνας, Ελευσίνας, Ευεργέτουλα, Καστρίου, Κλειτορίας-Ακράτας, Λαυρεωτικής, Μακρινίτσας, Περτουλίου-Τρικκαίων, Σικυωνίων
Κ.Π.Ε. εκτός εμβέλειας: όλα τα υπόλοιπα.
· Για την αποφυγή περιττών διορθώσεων, παρακαλούμε πριν την υποβολή της αίτησής σας όπως ελέγξετε προσεκτικά αν το πρόγραμμα που επιλέξατε είναι διαθέσιμο για την τάξη σας και το μέγιστο αριθμό μαθητών που μπορούν να το παρακολουθήσουν (στην περίπτωση που θα υποβάλετε την αίτηση από κοινού με άλλα τμήματα ή τάξεις).
· Οι αιτήσεις σε αξιολογική σειρά (βάσει των κριτηρίων που περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.) θα διαβιβαστούν στα Κ.Π.Ε. της επικράτειας στις 27-2-2020. Συνεπώς τυχόν διορθώσεις στις αιτήσεις είναι εφικτές μέχρι τις 26-2-2020.

     · Εκτός των Δικτύων που συντονίζουν τα Κ.Π.Ε. επισημαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης της σχολικής σας μονάδας σε Διεθνή και Εθνικά Θεματικά Δίκτυα που συντονίζουν και άλλοι φορείς. Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας είναι ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
· Στην περίπτωση που η σχολική σας μονάδα έχει ενταχθεί σε κάποιο Δίκτυο την προηγούμενη σχολική χρονιά, θα πρέπει να ανανεώσει τη συμμετοχή της βάσει της προαναφερθείσας διαδικασίας.
·  Πληροφορίες για τα Θεματικά Δίκτυα  αναρτώνται και στο δικτυακό τόπο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης http://perivallontikh.eu (επιλογή ενότητας Θεματικά Δίκτυα http://perdipevath.blogspot.gr/search/label/Θεματικά  Δίκτυα )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου