Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ημερίδα με θέμα "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Γεωπάρκα της Ελλάδας" στις 11-1-2018

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών που έχουν αναλάβει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τις Διευθύνσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης  Α΄, Β΄ και Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής προτίθεται να διοργανώσει ημερίδα με θέμα: "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Γεωπάρκα της Ελλάδας"

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο 2ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας, Χαλάνδρι (δείτε το χάρτη: https://tinyurl.com/prosvasi) την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρες 17.00-20.00
 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17.00-17.10: Προσέλευση, εγγραφές
17.10-17.15: Χαιρετισμός από την κα Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου ASPnet UNESCO για την Ελλάδα και τον κο Αθανάσιο Φαλούκα Δντή Β΄/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας
17.15-17.30: Τα Γεωπάρκα ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία -Το παράδειγμα του σεμιναρίου της Δ.Δ.Ε. Β΄& Γ΄Αθήνας στο γεωπάρκο Σητείας,  Βαρβάρα Πετρίδου.
17.30-18.30:  «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO – Η Ελληνική εμπειρία», Δρ Νικόλαος Ζούρος, Καθηγητής Φυσικής Γεωγραφίας, Γεωτεκτονικής και Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO
18.30-19.00 : Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα σχολεία "Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης στη Λέσβο" και χρήση της εκπαιδευτικής Μουσειοσκευής «Απολιθωμένο Δάσος Νησιώπης», Όλγα Τσαλκιτζή, Γεωλόγος του Μ.Φ.Ι.Α.Δ.Λ.
19.00-20.00 : Συζήτηση, ερωτήσεις, παραλαβή βεβαιώσεων
 Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση της ημερίδας 20 εκπαιδευτικοί.
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: Μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/geoparka Θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου