Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Eκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κ.Π.Ε. της Περιφέρειας Αττικής μέχρι την έγκριση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Αποτέλεσμα εικόνας για κπε αΤΤΙΚΗς

      Σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ. Φ.16Α/ΜΚ/205575/Δ1/24-11-2017 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους και μέχρι την έγκριση των προγραμμάτων μπορούν να επισκέπτονται τα ΚΠΕ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικές μονάδες της Περιφέρειας τους και κατά προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκει το ΚΠΕ.» Ως εκ τούτου, οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας μπορούν να επισκεφθούν τα Κ.Π.Ε της Περιφέρειας Αττικής: Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης, Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας, Κ.Π.Ε. Ελευσίνας, Κ.Π.Ε. Λαυρίου.

         Επισημαίνεται ότι:

1. Οι επισκέψεις των σχολικών ομάδων της Α/θμιας εκπ/σης στα Κ.Π.Ε. πραγματοποιούνται σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 16 του Π.Δ. 79/2017 (109Α’) και περιλαμβάνονται στις 9 διδακτικές επισκέψεις.

2. Η πραγματοποίηση επίσκεψης σε Κ.Π.Ε. συνεπάγεται και δέσμευση του/της εκπαιδευτικού για υλοποίηση κατά το τρέχον σχολικό έτος προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θεματολογία συναφή με αυτήν του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρακολούθησε με την τάξη του/της κατά την επίσκεψη στο Κ.Π.Ε.

3. Η υποβολή αίτησης για την πραγματοποίηση της σχετικής επίσκεψης δε γίνεται απευθείας στο Κ.Π.Ε. αλλά διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η επισυναπτόμενη αίτηση πρέπει να αποσταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikidipevath@gmail.com 

4.  Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Π.Ε. μπορείτε να βρείτε στα επισυναπτόμενα ενημερωτικά έγγραφα.

Σχετ.: Έγγραφο υπ. αρ. πρωτ. 10824/18-9-2019 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας


Συνημμένα:1.      Αίτηση επίσκεψης σε Κ.Π.Ε.
2.      Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 77/12-9-2019 Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης
3.      Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 8/9-9-2019 Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας
4.      Έγγραφο υπ' αρ, πρωτ. 147/12-9-2019 Κ.Π.Ε. Ελευσίνας
5.      Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 82/Φ3/17-9-2019 Κ.Π.Ε. Λαυρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου