Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Mην αφήνεις φαγητό να πάει χαμένο! Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την πρόληψη αποβλήτων τροφίμων

Το συγκεκριμένο υλικό, το οποίο διατίθεται με τη μορφή e-book, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου A2UFood - “Avoidable and Unavoidable Food Wastes: A Holistic Managing Approach for Urban Environments” (Αναπόφευκτα και αποφεύξιμα υπολείμματα τροφίμων: Μια ολιστική διαχειριστική προσέγγιση για αστικά περιβάλλοντα). Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των υπολειμμάτων τροφίμων σε αστικό επίπεδο. Το έργο αναπτύσσει τόσο δράσεις πρόληψης και Διαλογής στην Πηγή, όσο και αξιοποίησης των υπολειμμάτων για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τα βιοπλαστικά και το κομπόστ.

Το A2UFood υλοποιείται στον Δήμο Ηρακλείου (Κύρια Αστική Αρχή) με εταίρους τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την ENVIROPLAN Α.Ε. και το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης. Συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA) μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Για να δείτε το υλικό, πατήστε στην παραπάνω εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου