Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΔΘΔ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαθαίνω για τα Δάση: Δράση Δενδροφύτευσης, Ν.Βουτζάς Αττικής

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διοργάνωσαν δράση Δενδροφύτευσης, στο Ν. Βουτζά Αττικής, την Παρασκευή 28/02/2020. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.),  το Δασαρχείο Πεντέλης και την Υπηρεσία Αναδασώσεων Αττικής.
Στη δράση δενδροφύτευσης 350 περίπου μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», φύτεψαν  400 περίπου δέντρα βελανιδιάς και κουτσουπιάς. Οι λάκκοι είχαν ανοιχτεί από τον ΣΠΑΠ ενώ τα δεντράκια τα παρείχε η Υπηρεσία Αναδασώσεων. Στο τέλος της δράσης η ΕΕΠΦ μοίρασε στους μαθητές κονκάρδες και παγούρια με το λογότυπο του Δικτύου, ενώ ο ΣΠΑΠ  πρόσφερε στα συμμετέχοντα σχολεία τον παραδοσιακό χαρταετό.

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Ε.Ε.Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου