Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, 20 Μαΐου

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20 Μαΐου) η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κόκκινο κατάλογο, το 9% όλων των ειδών μέλισσας στην Ευρώπη απειλείται με εξαφάνιση.
Το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σήμερα παγκοσμίως συνδέονται με την επικονίαση από τις μέλισσες, μάλιστα εάν οι μέλισσες αφανιστούν, οι 71 από τις 100 πιο σημαντικές φυτικές καλλιέργειες παγκοσμίως, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται και αυτές. Ειδικότερα, φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, πεπόνια και φράουλες, αμύγδαλα, μπρόκολο, σπαράγγια, θα εμφανίσουν απότομη πτώση.
Γιατί εξαρτόμαστε όλοι από αυτές
Για αιώνες, οι μέλισσες -από τα πιο σκληρά εργαζόμενα πλάσματα στον πλανήτη- έχουν ωφελήσει τόσο τους ανθρώπους, όσο και τα φυτά και το περιβάλλον. Μεταφέροντας τη γύρη από το ένα λουλούδι στο άλλο, οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές επιτρέπουν όχι μόνο την παραγωγή αφθονίας φρούτων, ξηρών καρπών και σπόρων, αλλά και περισσότερης ποικιλίας και καλύτερης ποιότητας, συμβάλλοντας τόσο στη διατροφή, όσο και στην ασφάλεια των τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου