Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

UNESCO & FEE σύμπραξη στην καμπάνια Trash hacks (Oικολογικά Σχολεία, Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον, Μαθαίνω για τα Δάση)


Λάβαμε από την Ε.Ε.Π.Φ. και σας κοινοποιούμε την παρακάτω ενημέρωση:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την καμπάνια Trash Hackτην οποία προκηρύσσει ο Διεθνής Συντονιστής FEE  των παραπάνω δικτύων μαζί με την UNESCO ASPnet,  από τις 18 Ιανουαρίου 2021 έως και τις 25 Μαρτίου 2021Πρόκειται για μια παγκόσμια καμπάνια, η οποία έχει σκοπό να ενθαρρύνει τα σχολεία να εμπλακούν σε δράσεις σχετικές με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Προσκαλούνται λοιπόν τα σχολεία που συμμετέχουν στα παραπάνω δίκτυα να λάβουν μέρος σε αυτή την καμπάνια, υποβάλλοντας σύντομα βίντεο ή ακόμα και φωτοϊστορίες σχετικές με την μείωση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, στο σχολείο ή/και το σπίτι. Oι μαθητές θα δημιουργούν βίντεο με trash hacks και θα τα αναρτούν στα link των 3 προγραμμάτων αντιστοίχως.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επισυναπτόμενη επιστολή, όπως μας εστάλη από το FEE, καθώς και στις αντίστοιχες διεθνείς ιστοσελίδες :
Eco-Schools (Οικολογικά Σχολεία): https://www.ecoschools.global/trash-hack-campaign

YRE (Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον): https://www.yre.global/trash-hack-campaign

LEAF (Μαθαίνω για τα Δάση): https://www.leaf.global/trash-hack-campaign

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το FEE μαζί με την UNESCO οργανώνει ένα διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και μαθητέςστο οποίο θα γίνει η παρουσίαση της καμπάνιας Trash Hack και στο οποίο θα δοθούν ιδέες και παραδείγματα για το πώς μπορεί να υλοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτήν. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 29 Ιανουαρίου στις 2.30-4.00 μμ (ώρα Ελλάδας). Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο πατήστε εδώ 

Έντυπο καμπάνιας Trash Hack (στα αγγλικά)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου