Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Συνέδριο Real World Real Education - Σάββατο 26/2 9.00 - 17.00


 To Συνέδριο που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην Εκπαίδευση, γονείς που ζητούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σχετικά με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το Σύγχρονο Σχολείο στα παιδιά τους, φοιτητές και μαθητές με ανήσυχο και καινοτόμο πνεύμα

Το Συνέδριο θα προλογίσει η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως. Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι δύο από τους πλέον διακεκριμένους επαγγελματίες στον τομέα τους. Ο Andreas Schleicher, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων, Ειδικός Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, και ο Richard E. Boyatzis, Καθηγητής Οργανωτικής Συμπεριφοράς, Ψυχολογίας και Γνωστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve των Η.Π.Α.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΕργΠΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, με επικεφαλής την κ. Μαρία Δασκολιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ. 
Η ερευνητική ομάδα του ΕργΠΕ θα συμμετάσχει στη Θεματική Ενότητα «Εκπαιδευτική Καινοτομία» με δύο ανακοινώσεις, οι οποίες βασίζονται σε αποτελέσματα που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Cos4Cloud, στο οποίο το ΕργΠΕ είναι επίσημος εταίρος. Συγκεκριμένα:
  • «Επιστήμη των Πολιτών και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Μια ιστορία καινοτομίας για τον πραγματικό κόσμο» (Μ. Δασκολιά, Δ. Γκότζος)
  • «Εργαλεία για εκπαιδευτικούς: Σενάρια για σχολικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την Αειφορία»  (Μ. Δασκαλάκη, Μ. Παππά, Α. Τρίγκατζη)
Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και το πρόγραμμα του Συνεδρίου:
https://conference.doukas.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου