Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο


Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο είναι μια δράση ευαισθητοποίησης, η οποία  πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τρίτη εβδομάδα του Νοέμβρη και έχει στόχο να προωθήσει  πρακτικές και θεματικές της Εκπαίδευσης για τον Κόσμο στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σας καλούμε να λάβετε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο 2012, η οποία είναι από τις 10-18 Νοεμβρίου. 
Το γενικό θέμα για το 2012 έχει οριστεί από το Κέντρο Βορρά Νότου ως «MovingTowards one World». Η κάθε χώρα και ο κάθε οργανισμός μπορεί να προσαρμόσει τον τίτλο.  Στην Ελλάδα η ομάδα των εκπαιδευτικών που συνεργάζεται για την υλοποίηση δράσεων προτείνουμε τον γενικό τίτλο «Προς ένα Κόσμο Ενωμένο» και 3 άξονες:

Εσωτερική Ενότητα, ο όρος αναφέρεται στην ανάγκη για ενότητα και ισορροπία Λογικής και Συναισθημάτων στον κάθε άνθρωπο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα και την ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενότητα με τον  «άλλο», είτε πρόκειται για το γείτονά μας, για τον μετανάστη για τον κάτοικο της Ουγκάντα και της Αργεντινής υπάρχουν πάρα πολλά ως άνθρωποι που μοιραζόμαστε και μας ενώνουν.

Ενότητα με την Φύση – είμαστε μέρος της φύσης, παρά τον αφύσικο σύγχρονο τρόπο ζωής μας και η έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν συμβαίνει έχει συνέπειες σε όλο τον πλανήτη Γη.

Περισσότερα στο ιστολόγιο http://globaledugr.blogspot.gr/ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου