Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα Βραβείου Αειφόρου Σχολείου 2012-2013: Πανελλαδική διάκριση για το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου και το 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς Πηνελόπη Δέλτα


Ολοκληρώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, για το σχολικό έτος 2012-13. Στην κατηγορία των Νηπιαγωγείων το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου κατέλαβε τη δεύτερη θέση και στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων το 6ο Δ.Σ. Κηφισιάς Πηνελόπη Δέλτα την 3η θέση, για την οποία θα του απονεμηθεί και βραβείο (στα Νηπιαγωγεία απονέμεται βραβείο μόνο για την πρώτη θέση). Αναμφίβολα μια μεγάλη διάκριση για τις 2 σχολικές μας μονάδες, αν σκεφτεί κανείς ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 210 σχολικές μονάδες από όλη τη χώρα. Συγχαρητήρια στην Προϊσταμένη του 16ου Νηπιαγωγείου κ. Ιωάννα Καμπούρη, στη Διευθύντρια του 6ου Δ.Σ. Κηφισιάς κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου στους/στις εκπαιδευτικούς, τις περιβαλλοντικές μαθητικές ομάδες και το υπόλοιπο προσωπικό των δύο σχολικών μονάδων για αυτή τους την επιτυχία!


Ο συντονιστής του ΒΑΣ Δρ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης μέσα από το δικτυακό τόπο http://www.aeiforosxoleio.gr/ αναφέρει και τα παρακάτω:

Υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 32.000 μαθητές και 1700 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν φέτος στο διαγωνισμό. Τα επιτεύγματα των σχολείων κυμαίνονται ευρέως από σχετικά ικανοποιητικά έως εκπληκτικά. Ωστόσο, κανένα από τα σχολεία που συμμετείχαν δεν έμεινε απαθές και όλα έκαναν πράγματα που συνήθως δεν κάνουν τα περισσότερα σχολεία.
Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου συνέβαλε ώστε η έννοια του Αειφόρου Σχολείου, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, να εμπεδωθούν στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Αυτό ίσως να είναι ένα κεφάλαιο για το μέλλον.
Ευχαριστούμε θερμά τα διακεκριμένα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες πιστοποίησης των δεικτών.
Θέλουμε να συγχαρούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύντριες και τους διευθυντές, το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, τους κυλικειάρχες, τους σχολικούς φύλακες, τους γονείς των παιδιών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου συνέδραμε τα σχολεία, τους εξωσχολικούς επιστήμονες που στήριξαν τις δράσεις των σχολείων, τις ΜΚΟ που βοήθησαν τα σχολεία, και συνολικά την ευρύτερη κοινότητα που συμμετείχε ενεργά στην σταδιακή υλοποίηση ενός οράματος που το λέμε αειφόρο σχολείο.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής-Δημήτρης Καλαϊτζίδης-συντονιστής του ΒΑΣ

Πίνακας Βαθμολογιών Διακεκριμένων Σχολείων ΒΑΣ 2012-13



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου