Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή γιορτή 6ου Δ.Σ. Μελισσίων

Η Διευθύντρια του 6ου Δ.Σ. Μελισσίων
κ. Άλντα Αλεξανδρή
μας καλωσορίζει στη γιορτή.

Σήμερα 11/6 και κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας του 6ου Δ.Σ. Μελισσίων κ. Άλντας Αλεξανδρή, παρακολουθήσαμε την καλοκαιρινή γιορτή του Σχολείου, στην οποία οι μαθητές των τάξεων Α΄ - Ε΄ παρουσίασαν μέσα από τραγούδια και θεατρικά δρώμενα  τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με τα οποία ασχολήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Όσον αφορά τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Δ' Τάξη υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού κ. Σοφίας Μπελόκα ασχολήθηκε με το νερό εξετάζοντάς το ως δικαίωμα,  τις χρήσεις του, σχετικούς μύθους και παραδόσεις αλλά και τη θέση του στη θρησκεία μας. Στη γιορτή οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν το έθιμο της Περπερούνας, ένα είδος δέησης για την καταπολέμηση της ξηρασίας και της ανομβρίας.  που γινόταν παλαιότερα προκειμένου οι ανοιξιάτικες βροχές να βοηθήσουν τη γη να βλαστήσει. Στη συνέχεια πήραν το μικρόφωνο και μας είπαν το δικό τους μήνυμα για το νερό και το περιβάλλον.  Παρουσιάστηκαν
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσιάζουν την Περπερούνα.
επίσης προγράμματα διατροφής και κυκλοφοριακής αγωγής ενώ στο τέλος μας περίμενε μπουφές με εδέσματα από τη βυζαντινή εποχή που ετοίμασαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι γεύσεων στην Ελλάδα".  Κατά το χαιρετισμό μας στο τέλος της εκδήλωσης δώσαμε τα συγχαρητήριά μας στη Διευθύντρια, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές και στις μαθήτριες -καθώς είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες παρουσιάσεις των προγραμμάτων- και τονίσαμε τη σημασία της ενασχόλησης των μαθητών με προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, μέσα από τα οποία ευαισθητοποιούνται για το περιβάλλον, μαθαίνουν να φροντίζουν την ψυχική και σωματική τους υγεία και έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό μας, τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου