Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΕΕΚΠΕ Αττικής: Σχετικά με το δημοσίευμα της Καθημερινής με θέμα "Οικολογικά δρώμενα σε σχολεία"

Στις 8/6  δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας Καθημερινή το άρθρο της κ. Αλεξάνδρας Κασσίμη με θέμα: Οικολογικά δρώμενα σε σχολεία 

Η Διοικούσα Επιτροπή της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής αισθάνθηκε την ανάγκη να αποστείλει στην εφημερίδα την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο.  Ως μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής και επειδή πιστεύω πως η επιστολή αυτή περιέχει επισημάνσεις για το ζήτημα της εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που χρήσιμο είναι να γίνουν γνωστές στην ευρύτερη εκπαιδευτική και μη κοινότητα, αναδημοσιεύω την επιστολή. 

Τέλος, συμπληρωματικά σε όσα αναφέρονται στην επιστολή, επειδή πέρα από μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής από το Σεπτέμβριο του 2012 υπηρετώ ως Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη χώρα, στην οποία υπάγονται 353 σχολικές μονάδες, καλώ τη συντάκτρια του προαναφερθέντος άρθρου  να επισκεφθεί και το δικτυακό τόπο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για να αποκτήσει μια εικόνα σχετικά με την εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνσή μας. Επίσης υπό διαμόρφωση βρίσκεται και ένα δεύτερο ιστολόγιο http://kainotomoume.blogspot.gr , στο οποίο μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει αναρτηθεί ένα μέρος του υλικού που παράχθηκε στο πλαίσιο των  προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος, ενδεικτικό κι αυτό της δουλειάς που έκαναν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μας μονάδων στο πλαίσιο των προαναφερθέντων προγραμμάτων.


Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Δημήτρης Γκότζος


 Επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου