Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Π.Ε. στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι παρουσιάσεις ήταν κατά γενική ομολογία υψηλού επιπέδου και ποικίλης θεματολογίας (είχαμε μία τουλάχιστον παρουσίαση από κάθε έναν από τους θεματικούς άξονες των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθούν κάποιες από τις παρουσιάσεις. Την εκδήλωση, πέρα από τους εισηγητές, τίμησαν με την παρουσία τους:

- Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσής μας κ. Ελένη Κατσούφη

- Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και συγκεκριμένα η κ. Ευαγγελία Τσούτη (1ο Δ.Σ. Μελισσίων), η οποία μας βοήθησε και στη διοργάνωση, η κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου (6ο Δ.Σ. Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα), ο κ. Ευστάθιος Βιτωράτος (8ο Δ.Σ. Κηφισιάς) η κ. Κυριακή Κανάρη (8ο Δ.Σ. Αμαρουσίου), η κ. Μαρία Κουτσούκου (2ο Δ.Σ. Κηφισιάς).

- Εκπαιδευτικοί από τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας
Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που παρουσίασαν τις διδακτικές πρακτικές τους καθώς και την πρώην Υπεύθυνη Π.Ε. κ. Σοφία Καινούργιου που μας παρουσίασε τα Θεματικά Δίκτυα της ΕΕΠΦ. 
Τέλος τις ευχαριστίες μας στην Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων κ. Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άριστη φιλοξενία της εκδήλωσης!

H εισήγηση του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης




Διαβάζοντας το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Περιβάλλον. Αλεξάνδρα Κοσκολού – 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων. Νηπιαγωγός – Μέλος των συγγραφικών ομάδων του Νέου Προγράμματος Σπουδών  & του Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό στο Επιστημονικό Πεδίο Περιβάλλον.


Η εισήγηση της κ. Σοφίας Καινούργιου για το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Μαθαίνω για τα Δάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου