Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Σήμα Αειφόρου Σχολείου και Δείκτες Αειφόρου Σχολείου» σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Aειφόρουμ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UΝΕSCO, Δευτέρα 9/11/2015, 16.30-20.45


Ενημέρωση 7/2: Φωτογραφίες από το σεμινάριο (της Υπεύθυνης Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Βαρβάρας Πετρίδου)





Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Aειφόρουμ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με θέμα: «Σήμα Αειφόρου Σχολείου και Δείκτες Αειφόρου Σχολείου».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν συνεργατικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά με στόχο ένα Αειφόρο Σχολείο, ένα σχολείο που ενσωματώνει τις ιδέες και τις αξίες της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο 5ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου (Ολυμπίας 40, τηλ. 2106109557) τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρες 16.30-20.45. Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν 64 εκπαιδευτικοί (32 τακτικοί συμμετέχοντες και 32 αναπληρωματικοί αυτών). Επειδή η υλοποίηση ενός προγράμματος αειφόρου σχολείου απαιτεί την εμπλοκή του συνόλου της σχολικής κοινότητας, προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί σε αιτήσεις εκπαιδευτικών από την ίδια σχολική μονάδα, καθώς στόχος είναι να δημιουργηθούν ομάδες εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

16.30 - 17.00: Προσέλευση- Εγγραφές
17.00 - 17.15: Έναρξη-χαιρετισμοί, Βαρβάρα Πετρίδου  (Υπ. Π.Ε. Β’ Αθήνας Β΄/θμιας) και Δημήτριος Γκότζος (Υπ. Π.Ε. Β΄Αθήνας Α΄/θμιας)
17.15 - 18.00: «Το Αειφόρο Σχολείο και το σήμα Αειφόρου Σχολείου : το ουτοπικό σχολείο σήμερα», Δρ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος Αειφόρουμ, Διευθυντής Ραλλείου ΓΕ.Λ. Θηλέων Πειραιά
18.00 - 18.15: Διάλειμμα, καφές
18.15 - 20.15: Εργαστήριο : «Δείκτες Αειφόρου Σχολείου : Μεθοδολογία Οργάνωσης του Αειφόρου Σχολείου»
20.15-20.45: Ολομέλεια : Συζήτηση, αξιολόγηση, διατύπωση συμπερασμάτων

Συντονισμός εργαστηρίων:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Δημήτριος Γκότζος, Χριστίνα Νομικού, Θεολογία Αβδελή, Γεωργία Τραγούδη, Ευαγγελία Κέκερη, Ιωάννα Καμπούρη, Δέσποινα Ρεπανέλη, Πάτυ Παπαγεωργίου.
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Βαρβάρα Πετρίδου, Δημήτριος Καλαϊτζίδης, Βέρα Δηλάρη, Μιχάλης Φωτιάδης,  Παύλος Κοσμίδης.
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: http://tinyurl.com/seminariosaf
Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 9369/23-10-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου