Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΘΔ Μαθαίνω για τα Δάση: Δενδροφύτευση 1000 κουκουναριών στη Σκιάθο & ημερίδα με θέμα “Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση 1.000 κουκουναριών, στη Σκιάθο, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 10πμ, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και την επιστημονική καθοδήγηση του Δήμου Σκιάθου.
Στη δράση συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου παρόλο που την ίδια στιγμή τα σχολεία τους ήταν σε κατάληψη. Ένθερμη ήταν η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και μεμονωμένων εθελοντών. Στη δράση ακόμη συμμετείχε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου και εργατικό δυναμικό του Δήμου. Οι μαθητές σηματοδότησαν τις δενδροφυτεύσεις τους, γράφοντας τα ονόματά τους, σε μικρές πινακίδες, με σύνθημα “Θα μεγαλώνουμε Μαζί”. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω για τα Δάση"

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Η Διεύθυνσή μας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι από ο Συντονιστικός Φορέας για την Ελλάδα του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω για τα Δάση" Επίσης από το τρέχον σχολικό έτος συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Δασικές πυρκαγιές", που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας που προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα σχετικά με το δάσος γενικά ή/και με εστίαση στο θέμα των δασικών πυρκαγιών να εξετάσουν το ενδεχόμενο της ένταξής τους στα παραπάνω θεματικά δίκτυα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου