Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Βραβεία Αειφόρου Σχολείου 2014

Από την Ομάδα του Δικτύου Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητή Διευθύντρια, Αγαπητέ Διευθυντή, 

Σύσσωμη η ομάδα που δημιούργησε το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου συνεχίζει το έργο της στο πλαίσιο της νέας οργάνωσης Αειφόρουμ. Η δική μας πρόταση στηρίζεται στους Δείκτες Αειφόρου Σχολείου, ως πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και είναι η ίδια που εφαρμόστηκε στα σχολεία της χώρας για τρία χρόνια (συν το πιλοτικό έτος), από το 2009 έως το 2013.

Η έρευνα που πραγματοποιήσαμε πέρσι έδειξε ότι είναι πιθανό ένας διαγωνισμός που θέτει τα σχολεία σε έναν ανταγωνισμό για την πρωτιά ή για τις διακρίσεις, να διαστρεβλώσει την έννοια της αειφορίας. Για το λόγο αυτό δε συνεχίζουμε με τον διαγωνισμό Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, αλλά υιοθετούμε μια διαφορετική προσέγγιση, αλλάζοντας ελαφρώς και τον τίτλο σε "Βραβεία Αειφόρου Σχολείου"

Διαβάστε τη συνέχεια της επιστολής στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου http://aeiforum.eu/, όπου και θα βρείτε πληροφορίες για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής της σχολικής σας μονάδας. 

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Η Διεύθυνσή μας -δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - έχει ήδη διοργανώσει ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας κ. Πετρίδου και το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου, στο πλαίσιο του οποίου επιμορφώθηκαν 80 εκπαιδευτικοί. Πληροφορίες και φωτογραφίες από αυτή την επιμορφωτική δράση μπορείτε να δείτε στη σχετική μας ανάρτηση καθώς και στο ιστολόγιο του 16ου Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, που φιλοξένησε την παραπάνω εκδήλωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου