Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Έγκριση υλοποίησης προγράμματος "Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2014"

Από το Τμήμα Β΄ της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ λάβαμε το ακόλουθο έγγραφο: "Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. ΣΕΠΕΔ 4985/5-12-113 έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι 
εγκρίνουμε την υλοποίηση του προγράμματος "Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2014", μιας εβδομάδας δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος , όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.
Οι δράσεις θα υλοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με κορύφωση την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, ημέρα διεξαγωγής της καμπάνιας «Let’s do it Greece”, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι μαθητές ,κατόπιν έγκρισης. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του “Let’s do it world”, τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών".
Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 14381/Γ7/3-2-2014 του Τμήματος Β' της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και στο www.letsdoitgreece.org Επίσης μπορείτε να επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κο Νίκο Κιούση (6939200262) και κα Ελένη Λαμπαδαρίου (6932263648).

Σημείωση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Η Διεύθυνσή μας συμμετέχει στη δράση. Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι διαθέσιμο για συνεργασία με όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποια σχετική δράση.
Eνημέρωση 24/2: Κατεβάστε υλικό που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τη δράση της σχολικής σας μονάδας.
Ενημέρωση 28/2: Δείτε το σχέδιο δράσης των σχολικών μονάδων, που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε κάποια δράση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου