Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Εκδήλωση στον Υγρότοπο Βραυρώνας, Σάββατο 14/6 10.00-14.00

ornithologiki
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μας προσκαλεί το Σάββατο 14 Ιουνίου, στον Υγρότοπο της Βραυρώνας να αποχαιρετήσουμε τη φετινή σχολική χρονιά και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι! Ανάμεσα στην Αρτέμιδα και το Μαρκόπουλο, σε μια εύφορη πεδιάδα που διαρρέεται από το χείμαρρο Ερασίνο, ο υγρότοπος της Βραυρώνας αποτελεί από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής της Αττικής.
Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα, μπορούμε να θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο με πλούσια ιστορία που έχει παραμείνει σχεδόν ίδιο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών βιοτόπων σε συνδυασμό με τις ήπιες μεθόδους εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο δημιούργησαν ένα οικοσύστημα μοναδικής αξίας.
«Ελάτε  στη Βραυρώνα να παρακολουθήσουμε την απελευθέρωση πουλιών από τον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, να παρατηρήσουμε τα πουλιά του υγροτόπου και να ξεναγηθούμε στις περιηγητικές του διαδρομές, να φτιάξουμε τα δικά μας κιάλια και άλλες κατασκευές και να παίξουμε περιβαλλοντικά παιχνίδια.
Πηγή ζωής για τον άνθρωπο και τη φύση, ο χείμαρρος Ερασίνος δημιούργησε τις συνθήκες για τη δημιουργία του υγροτόπου, ενώ το νερό του χρησιμοποιείται για το πότισμα των χωραφιών που συνορεύουν με τις όχθες του. Οι καλαμώνες, τα υγρά λιβάδια και οι αρμυρικώνες είναι συνυφασμένα με την ύπαρξη του χειμάρρου, όπως και τα αμπέλια, οι φιστικιές και τα κηπευτικά που καλλιεργούνται στις παρακείμενες εκτάσεις. Εκμεταλλευόμενα αυτή τη μοναδική ποικιλία, πάνω από 170 είδη πουλιών έχουν παρατηρηθεί, ενώ η περιοχή είναι πλούσια σε ερπετά, αμφίβια και μικρά θηλαστικά.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας
Συνεργαζόμενοι φορείς είναι:
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
- Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ
- Δήμος Μαρκόπουλου
- Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
210 8227937, 210 8228704

vravrwna2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου