Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής: Ημερίδα «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Η ημερίδα αφορά τα μέλη της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στις 6:00 μμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης (Έλλης 19, Δάφνη, 2109711678) με θέμα «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Θα λειτουργήσουν δύο παράλληλα εργαστήρια με τα παρακάτω θέματα και τους αντίστοιχους συντονιστές:
1) «Το λαϊκό παραμύθι μέσα από τις παραλλαγές του: Από την «μοναδικότητα» της καταγραφής στην πολλαπλότητα της υπόθεσης» με τον κ. Δημήτρη Προύσαλη
(Η μορφή των λαϊκων παραμυθιών δεν παγιώνεται στις τυπωμένες εκδοχές των συλλογών αλλά ακολουθεί ένα αέναο ταξίδι αφηγηματικών μεταφορφώσεων. Τι είναι μια παραλλαγή, ποια τα όριά της και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Με ποια μυστικά και  διαδικασία μπορούμε να φτιάξουμε την παραλλαγή μιας λαϊκής ιστορίας περπατώντας στα μονοπάτια των παλιών παραμυθάδων; )  και
2) «Όταν ένα λαϊκό παραμύθι ρίχνει τα δίχτυα του στη θάλασσα, πόσο ανακατώνει τα νερά και πόσα ψάρια πιάνει;» με τις κυρίες Χρυσαφία (Φαίη) Λάμπρου και Ιωάννα Φώκου.
Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου