Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

2o Mαθητικό Συνέδριο Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής


undefinedΕνημέρωση 8/6: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 2ο Μαθητικό Συνέδριο για τους μαθητές της Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων Αγίας Παρασκευής. Η θεματική του μαθητικού συνεδρίου φέτος ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με το χώρο που μας φιλοξένησε, το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", αφού αφορούσε τις Φυσικές Επιστήμες.Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ωριμότητα, τόσο κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, που εκπόνησαν τις εργασίες στο σχολείο τους, όσο και κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όπου για πολλές ώρες παρακολουθούσαν με προσοχή τις παρουσιάσεις των συμμαθητών τους. Διαβάστε περισσότερα και δείτε κι άλλες φωτογραφίες στη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του Σχολικού Συμβούλου Δρ. Παναγιώτη Γαλάνη.



Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους Σχολικούς Συμβούλους της Διεύθυνσής μας συμμετέχουμε στη διοργάνωση και στην Επιστημονική Επιτροπή του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο της 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής Δρ. Παναγιώτη Γαλάνη και τη Σχολική Σύμβουλο της 55ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής Δρ. Ευαγγελία Κουνέλη Το θέμα του συνεδρίου είναι: "Φυσικές Επιστήμες: Ερευνώ-Ανακαλύπτω-Δρω" και, όπως βλέπετε και στο παραπάνω πρόγραμμα, οι εργασίες που θα παρουσιαστούν άπτονται των Φυσικών Επιστημών καθώς και των Επιστημών του Περιβάλλοντος. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 4/6/2014 στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα θεσμό στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής και μια πολύ σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές της ΣΤ Τάξης και ευκαιρία να παρουσιάσουν μια εργασία τους σε ένα ευρύ ακροατήριο και έναν τόσο σπουδαίο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου