Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ιστορίες από τα δάση μας

Τα δάση ανέκαθεν έτρεφαν τη φαντασία του ανθρώπου, τους θρύλους, τις μυθολογίες και τους πολιτισμούς των λαών. Σε όλους τους πολιτισμούς της Ευρώπης συναντούμε τη συμβολική σχέση μεταξύ της ζωής ενός δέντρου και της ζωής ενός ανθρώπου. Η ανθολογία που κρατάτε στα χέρια σας χαρίζει μια καινούργια οπτική στη σχέση αυτή μέσα από την ποίηση και την πεζογραφία όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Tα κείμενα έχουν εικονογραφηθεί με παιδικά σχέδια που ρίχνουν μια ματιά μοναδική, γεμάτη χρώμα και διεισδυτικότητα στο πώς βλέπουν τα παιδιά τα δάση και στο τι περιμένουν από μας.
Πάνω από 9 000 παιδιά από 22 κράτη μέλη της Ένωσης μας έστειλαν σχέδιά τους για έναν διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Τι σημαίνει το δάσος για μένα;», που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για να διαβάσετε την ανθολογία πατήστε στην παρακάτω εικόνα.



Τέλος να σας υπενθυμίσουμε πως πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τα δάση μπορείτε να έχετε με την εγγραφή σας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Μαθαίνω για τα Δάση, που συντονίζει, για την Ελλάδα, η Διεύθυνσή μας σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Φ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου