Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Aναβολή επιμορφωτικού σεμιναρίου - "Γνωριμία με τον κήπο Σπάροζα, του Συλλόγου Μεσογειακής Κηπουρικής"

Ενημέρωση 26/3: Λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναβάλουμε το σεμινάριο.  Θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα για τη νέα ημερομηνία πραγματοποίησής του.

Eνημέρωση 22/3: Τακτικοί και αναπληρωματικοί συμμετέχοντες (η υποβολή αιτήσεων παραμένει ενεργή και όσοι/-ες εκπαιδευτικοί υποβάλουν αίτηση θα προστεθούν στη λίστα των αναπληρωματικών συμμετεχόντων)


Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τηω Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, το Σύλλογο Μεσογειακής Κηπουρικής και την πολιτιστική αστική εταιρεία  ΠΥΡΝΑ, στο πλαίσιο του θεματικού άξονα «Σχολικοί κήποι» και του προγράμματος ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®, οργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: Γνωριμία με τον κήπο Σπάροζα και τις βασικές κηποτεχνικές πρακτικές.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 10:00-13:00 στον Κήπο Σπάροζα, (http://www.mediterraneangardensocietygreece.org/sparoza.html) στα Μεσόγεια, ιδιοκτησία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και θα καλύψει ζητήματα προσέγγισης του  άνυδρου μεσογειακού κήπου και εξοικείωσης με πρακτικές της αναπαραγωγής και πολλαπλασιασμού φυτών με μοσχεύματα , παραγωγή σπορόφυτων και φύτευση  τους καθώς και επίδειξη φύτευσης σε δοχεία με αναφορά σε θέματα σχετικά με το έδαφος ,τις ανάγκες σε νερό, την αυτοσχέδια  δημιουργία θερμοκηπίων κ.ά.
Επισημαίνουμε πως ο κήπος αναπτύσσεται βάσει αρχών συμβατότητας με το κλίμα, σωστής χρήσης νερού και δε χρησιμοποιεί χημικά εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή λιπάσματα.

Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 15 εκπαιδευτικοί. Θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το σχολικό κήπο και έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες» μέσω του δανεισμού του θεματικού σάκου «Κήποι». 

Η μετάβαση στον κήπο θα γίνει  ομαδικά με  πούλμαν με σημείο εκκίνησης  το  σταθμό του ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη, χωρίς χρέωση για τους συμμετέχοντες και ώρα αναχώρησης 9.30 π.μ . Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ντυμένοι με πρόχειρα και ζεστά ρούχα, για να εργαστούν στον κήπο.

Υποβολή δήλωσης συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας: http://tinyurl.com/semsparoza 

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 1658/5-3-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου