Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πρόσκληση Συμμετοχής στον 20ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τα Παιδιά Πρόσφυγες «Αν ήσουν εσύ στη θέση του Αζίζ…»

Tο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων  προκηρύσουν τον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τα Παιδιά Πρόσφυγες.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, μαθητές και τις μαθήτριες από όλη τη χώρα καλούνται να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το Διαγωνισμό μπαίνοντας στη θέση του Αζίζ.  

Ο Αζίζ είναι ένα από τα εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες στον κόσμο. Παιδιά χωρίς πατρίδα, χωρίς ιθαγένεια, χωρίς οικογένεια ή που βρίσκονται εκτοπισμένα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Πολλά από αυτά περνούν όλη την παιδική τους ηλικία μακριά από το σπίτι τους, εκτεθειμένα σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε διάφορες μορφές κακοποίησης ή εκμετάλλευσης. Μπορούμε να μπούμε στη θέση αυτών των παιδιών; Μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήταν η ζωή μας μακριά από την πατρίδα; 

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (δείτε τα σχετικά έγγραφα στην ενότητα Αρχεία pdf).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου