Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Μονοήμερο Βιωματικό Σεμινάριο – Εργαστήριο στην Ακράτα και τη Λίμνη Τσιβλού

Eνημέρωση 27/12: «Σχεδιασμός Προγραμμάτων Π.Ε. για Οικοσυστήματα σε Προστατευόμενες Περιοχές» Εισήγηση του Δημητρίου Γκότζου και της Βαρβάρας Πετρίδου


 Ενημέρωση 17/11: Τακτικοί και αναπληρωματικοί συμμετέχοντες



OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε Κλειτορίας-Ακράτας, τις  Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας, διοργανώνει μονοήμερο βιωματικό θεματικό Σεμινάριο - Εργαστήριο το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στην Ακράτα και στη λίμνη ΤσιβλούΤο Σεμινάριο απευθύνεται σε 44 εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων, που ανήκουν στην εμβέλεια του Κ.Π.Ε., και έχει θέμα:
        
«Βιωματική προσέγγιση σε Προγράμματα Π.Ε. σε Προστατευόμενες Περιοχές: Το Παράδειγμα του Υγροβιότοπου της Λίμνης Τσιβλού

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία και την ανάγκη υλοποίησης Προγραμμάτων για Προστατευόμενες Περιοχές, καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τα προβλήματα και τις δυνατότητες προστασίας και διαχείρισης αυτών των περιοχών. Ακόμη θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα αποκτηθεί για το σχεδιασμό σχετικών με το αντικείμενο προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία.Στους στόχους περιλαμβάνεται η με βιωματικό τρόπο:
·       γνωριμία και επαφή των εκπαιδευτικών με την διαχείριση του γλυκού νερού, με έμφαση στο θέμα της λειψυδρίας και της μείωσης των υδροφόρων οριζόντων.
·      ανάδειξη της αξίας των υγροτόπων και των δασικών οικοσυστημάτων.
·      γνωριμία και επαφή των εκπαιδευτικών με τα υγροτοπικά και δασικά οικοσυστήματα
·      αξιοποίηση της εμπειρίας στον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία
·  ανάπτυξη ορθής συμπεριφοράς στις Προστατευόμενες Περιοχές και η εξοικείωση με τη διαχείριση και προστασία τους.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει ενημέρωση για την ιδιαίτερη περιβαλλοντική και οικολογική σημασία της περιοχής, η οποία είναι ενταγμένη στο Εθνικό Πάρκο Χελμού- Βουραϊκού, είναι χαρακτηρισμένη ως Προστατευόμενη Περιοχή και ανήκει στο Δίκτυο NATURA 2000. Ακόμη περιλαμβάνει εισηγήσεις με θεματικούς άξονες την αξία των υγροτοπικών και δασικών οικοσυστημάτων, την ορθή συμπεριφορά στις προστατευόμενες περιοχές και την ορθή διαχείριση και προστασία τους. Τέλος  περιλαμβάνει διαδρομή στη λίμνη Τσιβλού με δραστηριότητες και εργαστήρια στο πεδίο.
Προϋπόθεση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, είναι η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στην πεζοπορία διάρκειας δυόμισι (2,5) ωρών στα μονοπάτια της λίμνης Τσιβλού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα ρούχα και παπούτσια καθώς επίσης σακίδιο και αδιάβροχο για την περίπτωση βροχής.Το Κ.Π.Ε Κλειτορίας - Ακράτας θα καλύψει τις δαπάνες του σεμιναρίου, που αφορούν τη διατροφή των επιμορφούμενων. Τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο θα καλυφθούν από τους ίδιους. Για το ακριβές δρομολόγιο του λεωφορείου θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στις προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Από την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν 22 εκπαιδευτικοί (11 τακτικοί συμμετέχοντες και 11 αναπληρωματικοί αυτών). Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς που προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος με θέμα συναφές με τη θεματολογία του σεμιναρίου.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 9767/4-11-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου