Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Υγρότοπος Βραυρώνας : συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να συνδιοργανώσει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Ανατολικής Αττικής, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, το Σάββατο 28 Μαϊου 2016 από τις 9.30 έως τις 13.30, με θέμα:
                 «Υγρότοπος Βραυρώνας : συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού»
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και η κατανόηση της οικολογικής αξίας των υγροτόπων της πατρίδας μας, μέσω της παρατήρησης του περιβάλλοντος χώρου, της ενημέρωσης σχετικά με την αξία των υγροτόπων και της συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επιμέρους στόχος του σεμιναρίου είναι ο προβληματισμός των συμμετεχόντων σχετικά με την ένταξη στο φυσικό περιβάλλον μνημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Το σημείο συνάντησης είναι ο χώρος στάθμευσης του Μουσείου Βραυρώνας
Εξάρτυση: Άνετα ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό. Οι συμμετέχοντες καλό θα είναι να έχουν μαζί τους νερό και ένα κολατσιό.
Είναι απαραίτητη, λόγω της περιήγησης, η έγκαιρη άφιξη στο χώρο του μουσείου της Βραυρώνας.Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ενημερωτικό φυλλάδιο για τη Βραυρώνα, αφίσες, έντυπο παρατήρησης και μικρός οδηγός αναγνώρισης πουλιών.
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου 24 εκπαιδευτικοί (12 τακτικοί συμμετέχοντες και 12 αναπληρωματικοί αυτών). Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα:
http://tinyurl.com/vraurwna 

 Προτεραιότητα θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος. Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σάββατο 28 Μαϊου 2016

09.15 – 09.30: Άφιξη συμμετεχόντων στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας. Εγγραφές. Χαιρετισμοί Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
09.30 – 09.45: Ενημέρωση για τους υγροτόπους (Υγρότοποι Ελλάδας, τύποι, λειτουργίες, σημασία) και ειδικότερα για τον υγρότοπο της Βραυρώνας  - Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας και Ρούλα Τρίγκου, Υπεύθυνη Προγράμματος Προστασίας & Διαχείρισης Υγροτόπου Βραυρώνας της Ε.Ο.Ε.
09.45 –10.30:  Ενημερωτική περιήγηση στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών.
10.30–12.00: Προσομοίωση εκπαιδευτικού εργαστηρίου. Υπαίθριες δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Βραυρώνα: γνωρίζοντας ένα παράκτιο υγρότοπο» Συντονίστρια του εργαστηρίου: Ρούλα Τρίγκου.
12.00 – 13.30: Ξενάγηση στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας.


Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 4316/18-5-2016 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου