Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε νέο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με φορέα - ιδρυτή το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων

logoKPE_NEWΤο ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων, μετά την ολοκλήρωση του τριετούς διάρκειας τοπικού θεματικού δικτύου προβαίνει στην επέκτασή του σε θεματικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Το δίκτυο θα έχει τριετή διάρκεια με έναρξη την σχολική χρονιά 2017-2018, ενώ η συμμετοχή σε αυτό θα είναι τουλάχιστον διετής.

Γενικός σκοπός ίδρυσης του νέου θεματικού δικτύου είναι να κατανοήσουν οι μαθητές το ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη διατήρηση καθαρού φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουν στην προσπάθεια ορθής διαχείρισής του. Μέσα από τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών διαφορετικών σχολείων καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων και με την αγαστή συνεργασία του συντονιστικού φορέα, του ΚΠΕ Περτουλίου - Τρικκαίων, θα γίνει διάχυση της γνώσης για την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον θα αναδειχθεί ο ρόλος τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από διάφορους περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως πυρηνικά ατυχήματα, οικολογικές καταστροφές (πετρελαιοκηλίδες) κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 48 /Φ.29/15-11-2016 του Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων

Δείτε επίσης τις προϋπουθέσεις συμμετοχής μιας σχολικής μονάδας στο Δίκτυο. 

Οι ενδιαφερόμενοι/-νες εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την αίτηση σχολικής μονάδας και να την αποστείλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδορμείου perivallontikh@dipevath.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου